
Gresskar-kaffekake med brunt sukker-glasur
oppskrift på deilig gresskarkaffe-kake med søt brunsukker glasur, perfekt for høstkosen. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 teskje smør
- 2. 1 (15 unser) boks gresskarpuré
- 3. 2 egg
- 4. 1/3 kopp vann
- 5. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 6. 2 teskjeer gresskarpai-krydder
- 7. 1 (18 unser) pakke gul kakeblanding
- 8. 1 teskje natron
- 9. Topping:
- 10. 1/2 kopp brunt sukker
- 11. 1/2 kopp hvetemel
- 12. 1/4 kopp smør, smeltet
- 13. Glasur:
- 14. 1/2 kopp brunt sukker
- 15. 1/4 kopp kremfløte
- 16. 1/4 kopp hvitt sukker
- 17. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform med 1 teskje smør.
- 22. Bland gresskarpuré, egg, vann, 1 spiseskje vaniljeekstrakt og krydderkrydder til gresskarkake i en stor bolle. Rør inn kakeblanding og natron til det akkurat er blandet. Hell røren i den forberedte bakeformen.
- 33. Bland 1/2 kopp brunt sukker, mel og smeltet smør i en liten bolle til det blir smuldrete; strø over røren med fingrene.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 25 til 30 minutter.
- 55. Bland 1/2 kopp brunt sukker, kremfløte, hvitt sukker og 1 teskje vaniljeekstrakt i en kjele; la det småkoke over middels varme. Ta av varmen og rør til brunt sukker og hvitt sukker er oppløst og glasuren er glatt.
- 66. Stikk hull over hele toppen av kaken med en tannpirker. Hell glasuren jevnt over kaken.