Gresskar-kaffekake med brunt sukker-glasur

Gresskar-kaffekake med brunt sukker-glasur

oppskrift på deilig gresskarkaffe-kake med søt brunsukker glasur, perfekt for høstkosen. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 teskje smør
  • 2. 1 (15 unser) boks gresskarpuré
  • 3. 2 egg
  • 4. 1/3 kopp vann
  • 5. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 6. 2 teskjeer gresskarpai-krydder
  • 7. 1 (18 unser) pakke gul kakeblanding
  • 8. 1 teskje natron
  • 9. Topping:
  • 10. 1/2 kopp brunt sukker
  • 11. 1/2 kopp hvetemel
  • 12. 1/4 kopp smør, smeltet
  • 13. Glasur:
  • 14. 1/2 kopp brunt sukker
  • 15. 1/4 kopp kremfløte
  • 16. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 17. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform med 1 teskje smør.
  2. 22. Bland gresskarpuré, egg, vann, 1 spiseskje vaniljeekstrakt og krydderkrydder til gresskarkake i en stor bolle. Rør inn kakeblanding og natron til det akkurat er blandet. Hell røren i den forberedte bakeformen.
  3. 33. Bland 1/2 kopp brunt sukker, mel og smeltet smør i en liten bolle til det blir smuldrete; strø over røren med fingrene.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 25 til 30 minutter.
  5. 55. Bland 1/2 kopp brunt sukker, kremfløte, hvitt sukker og 1 teskje vaniljeekstrakt i en kjele; la det småkoke over middels varme. Ta av varmen og rør til brunt sukker og hvitt sukker er oppløst og glasuren er glatt.
  6. 66. Stikk hull over hele toppen av kaken med en tannpirker. Hell glasuren jevnt over kaken.