
Appelsin- og ingefærpudding
Lær hvordan du lager en deilig orange ginger pudding. En frisk og smakfull dessert som er enkel å lage. Perfekt for sommerens avslutning eller vinterkos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp kokte hvite bønner, avrent
- 2 kopper melk
- 1/3 kopp hvitt sukker
- 1 egg, pisket
- 1 1/2 spiseskjeer appelsinskall, revet
- 1 1/2 spiseskjeer malt ingefær
- 1 1/2 teskjeer maisstivelse
- 2 spiseskjeer smør
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Kjør bønner og melk sammen i en blender til det er glatt; hell over i en liten kjele.
- 2Rør sukker, egg, appelsinskall, ingefær og maisenna inn i bønneblandingen til den er jevn; sett på middels varme og kok under omrøring kontinuerlig i ca. 30 minutter.
- 3Rør inn smør og vaniljeekstrakt i den tyknede blandingen til smøret er smeltet; hell i fire dessertkopper og sett i kjøleskapet til det er avkjølt, minst 15 minutter.