Hello Fresh Mobile Banner
Gulrot-, avokado- og appelsinsalat

Gulrot-, avokado- og appelsinsalat

oppskrift på en frisk salat med gulrot, avocado og appelsin. enkel å lage, perfekt for sommermåltidet eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 mellomstore hvitløksfedd, knust og skrelt
  • 2. Maldon eller annet flakete havsalt
  • 3. 1 ½ teskje spisskummenfrø, ristet og malt
  • 4. 1 ½ teskje korianderfrø, ristet og malt
  • 5. 1 til 1 ½ teskje knuste tørkede pequin-chili eller rød pepperflak
  • 6. ¼ kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 7. Omtrent 30 små, likestore (hver omtrent på størrelse med pekefingeren) unge gulrøtter, ikke skrelte, med ½ tomme av de grønne toppene igjen
  • 8. 3 tennisballstore appelsiner
  • 9. 3 modne Hass-avokadoer, avkjølte
  • 10. 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 11. En håndfull små, delikate korianderstilker

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. 2Hakk hvitløken med en god klype salt i en morter til du har en våt, ganske jevn pasta. (Du kan også gjøre dette på et skjærebrett, hakke og mose og hakke og mose til du er fornøyd.)
  3. 3Legg pastaen i en stor blandingsbolle.
  4. 4Tilsett spisskummen, koriander, chili og 1/4 kopp olivenolje, og rør godt.
  5. 5Tilsett deretter gulrøttene og vend godt slik at de er dekket med olje og krydder.
  6. 6Strø over tre gode klyper salt, knus kornene med fingrene når du tilsetter dem, og vend igjen.
  7. 7Legg gulrøttene i en stor, grunn bakeform i ett lag.
  8. 8Skrap ut resten av hvitløken, krydderne og oljen fra bollen og fordel jevnt over gulrøttene.
  9. 9Hell 1/4 kopp vann i en tom plass i formen (du vil ikke vaske bort den smakfulle oljete blandingen), og vipp formen slik at vannet fordeler seg jevnt over bunnen.
  10. 10Dekk formen tett med aluminiumsfolie og sett den i ovnen.
  11. 11Kok gulrøttene i 25 minutter.
  12. 12Ta av folien og fortsett å koke til gulrøttene er lett brune, og omtrent like myke og kremete som avokadokjøtt, men ikke så myke at de faller fra hverandre, ca. 35 minutter til.
  13. 13Mens gulrøttene steker, del appelsinen som du ville gjort med en sitron.
  14. 14Press membranene over en liten bolle for å få ut saften.
  15. 15Sett den til side.
  16. 16Når gulrøttene er ferdige, tar du ut formen av ovnen og lar den stå til gulrøttene har blitt litt avkjølt, men fortsatt er varme.
  17. 17I mellomtiden tar du avokadene ut av kjøleskapet.
  18. 18Del dem på langs, fjern steinene, og skrell halvdelene.
  19. 19Skjær kjøttet på langs i skiver som er omtrent like store som gulrøttene – skiv