
Gulrot-, avokado- og appelsinsalat
oppskrift på en frisk salat med gulrot, avocado og appelsin. enkel å lage, perfekt for sommermåltidet eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 mellomstore hvitløksfedd, knust og skrelt
- 2. Maldon eller annet flakete havsalt
- 3. 1 ½ teskje spisskummenfrø, ristet og malt
- 4. 1 ½ teskje korianderfrø, ristet og malt
- 5. 1 til 1 ½ teskje knuste tørkede pequin-chili eller rød pepperflak
- 6. ¼ kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 7. Omtrent 30 små, likestore (hver omtrent på størrelse med pekefingeren) unge gulrøtter, ikke skrelte, med ½ tomme av de grønne toppene igjen
- 8. 3 tennisballstore appelsiner
- 9. 3 modne Hass-avokadoer, avkjølte
- 10. 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
- 11. En håndfull små, delikate korianderstilker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C.
- 2Hakk hvitløken med en god klype salt i en morter til du har en våt, ganske jevn pasta. (Du kan også gjøre dette på et skjærebrett, hakke og mose og hakke og mose til du er fornøyd.)
- 3Legg pastaen i en stor blandingsbolle.
- 4Tilsett spisskummen, koriander, chili og 1/4 kopp olivenolje, og rør godt.
- 5Tilsett deretter gulrøttene og vend godt slik at de er dekket med olje og krydder.
- 6Strø over tre gode klyper salt, knus kornene med fingrene når du tilsetter dem, og vend igjen.
- 7Legg gulrøttene i en stor, grunn bakeform i ett lag.
- 8Skrap ut resten av hvitløken, krydderne og oljen fra bollen og fordel jevnt over gulrøttene.
- 9Hell 1/4 kopp vann i en tom plass i formen (du vil ikke vaske bort den smakfulle oljete blandingen), og vipp formen slik at vannet fordeler seg jevnt over bunnen.
- 10Dekk formen tett med aluminiumsfolie og sett den i ovnen.
- 11Kok gulrøttene i 25 minutter.
- 12Ta av folien og fortsett å koke til gulrøttene er lett brune, og omtrent like myke og kremete som avokadokjøtt, men ikke så myke at de faller fra hverandre, ca. 35 minutter til.
- 13Mens gulrøttene steker, del appelsinen som du ville gjort med en sitron.
- 14Press membranene over en liten bolle for å få ut saften.
- 15Sett den til side.
- 16Når gulrøttene er ferdige, tar du ut formen av ovnen og lar den stå til gulrøttene har blitt litt avkjølt, men fortsatt er varme.
- 17I mellomtiden tar du avokadene ut av kjøleskapet.
- 18Del dem på langs, fjern steinene, og skrell halvdelene.
- 19Skjær kjøttet på langs i skiver som er omtrent like store som gulrøttene – skiv