
Grillet kylling og romanosalat med kapersdressing
Lær hvordan du lager en smakfull hovedrett med grillet kylling og frisk romaine salat toppet med en syrlig kapersdressing. Perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer sherry-vinäger
- 2. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 3. 1/4 kopp finhakkede sjalottløk
- 4. 2 spiseskjeer kapers, drenert
- 5. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 6. 4 skinn- og benfrie kyllingbryst (ca. 800 gram)
- 7. 2 hoder romainesalat, delt i to på langs, med kjernen intakt
- 8. Raspet Manchego- eller Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grillen til middels høy varme. Mos eddik og de neste fire ingrediensene i en liten foodprocessor til det nesten er glatt. Smak til med salt og pepper i dressingen. Bland kylling og 1/4 kopp dressing i en middels stor bolle. Strø over salt og pepper. La det stå i romtemperatur i 15 minutter. Plasser romaine-salat med snittflaten opp på et stekebrett. Drypp over 1/4 kopp dressing; vend for å dekke. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 6 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Grill romaine-salaten til den er brent og litt visnet på alle sider, ca. 2 minutter. Overfør én kyllingbryst og én romainesalat til hver av fire tallerkener. Drypp over resten av dressingen, strø rikelig med ost, og server.
- 22. Forvarm grillen til middels høy varme. Mos eddik og de neste fire ingrediensene i en liten foodprocessor til det nesten er glatt. Smak til med salt og pepper i dressingen. Bland kylling og 1/4 kopp dressing i en middels stor bolle. Strø over salt og pepper.
- 33. La det stå i romtemperatur i 15 minutter. Plasser romaine-salaten med snittflaten opp på et stekebrett. Drypp over 1/4 kopp dressing; vend for å dekke. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 6 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Grill romaine-salaten til den er brent og litt visnet på alle sider, ca. 2 minutter.
- 44. Overfør én kyllingbryst og én romainesalat til hver av fire tallerkener. Drypp over resten av dressingen, strø rikelig med ost, og server.