Châteaubriand
Lær hvordan du lager en perfekt châteaubriand, en klassisk fransk biffrett. En enkel oppskrift for en saftig og smakfull hovedrett til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 (280 gram) midtstykke av storfe indrefilet
- Kosher-salt og nykvernet pepper etter smak
- 1 stor sjalottløk, skrelt og hakket
- 1/2 kopp rødvin (den du drikker)
- 2 spiseskjeer usaltet smør, kaldt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450°F.
- 2I en ovnfast, tykkbunnet stekepanne, varm opp olivenoljen over høy varme til den er varm, men ikke røykende.
- 3Krydre kjøttet med salt og pepper, og brun det i pannen på alle sider.
- 4Sett pannen inn i ovnen og stek til kjøttets indre temperatur når 130°F (for rått), i 10 til 15 minutter. Ta pannen ut av ovnen.
- 5Overfør kjøttet til et skjærebrett og dekk det med folie.
- 6Hell av det meste av fettet fra pannen, men la det være igjen et tynt lag.
- 7Tilsett sjalottløk og sautér den over middels lav varme til den er gyllen, i 2 til 3 minutter.
- 8Tilsett vinen og øk varmen til høy, og skrap opp eventuelle brune biter fra pannen.
- 9Når sausen er sirupsaktig (ca. 5 minutter), slå av varmen og visp inn smøret.
- 10Skjær kjøttet i tykke skiver og hell panésausen over.