Hello Fresh Mobile Banner
Châteaubriand

Châteaubriand

Lær hvordan du lager en perfekt châteaubriand, en klassisk fransk biffrett. En enkel oppskrift for en saftig og smakfull hovedrett til spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 (280 gram) midtstykke av storfe indrefilet
  • Kosher-salt og nykvernet pepper etter smak
  • 1 stor sjalottløk, skrelt og hakket
  • 1/2 kopp rødvin (den du drikker)
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, kaldt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450°F.
  2. 2I en ovnfast, tykkbunnet stekepanne, varm opp olivenoljen over høy varme til den er varm, men ikke røykende.
  3. 3Krydre kjøttet med salt og pepper, og brun det i pannen på alle sider.
  4. 4Sett pannen inn i ovnen og stek til kjøttets indre temperatur når 130°F (for rått), i 10 til 15 minutter. Ta pannen ut av ovnen.
  5. 5Overfør kjøttet til et skjærebrett og dekk det med folie.
  6. 6Hell av det meste av fettet fra pannen, men la det være igjen et tynt lag.
  7. 7Tilsett sjalottløk og sautér den over middels lav varme til den er gyllen, i 2 til 3 minutter.
  8. 8Tilsett vinen og øk varmen til høy, og skrap opp eventuelle brune biter fra pannen.
  9. 9Når sausen er sirupsaktig (ca. 5 minutter), slå av varmen og visp inn smøret.
  10. 10Skjær kjøttet i tykke skiver og hell panésausen over.