
Kinesisk stekt svinekjøtt
Lær hvordan du lager autentisk kinesisk roast pork hjemme. En enkel oppskrift på saftig og smakfull svinekjøtt med perfekt sprø svor.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund svinefilet
- 2. 2 skiver ingefær
- 3. 2 vårløk, kuttet i 2,5 cm lange biter
- 4. 5 spiseskjeer soyasaus
- 5. 1 spiseskje sherry
- 6. 1 spiseskje sukker
- 7. 1 spiseskje hoisinsaus
Fremgangsmåte
- 11. Skyll kjøttet i kaldt vann. Tørk det godt med tørkepapir. Skjær det i strimler på tvers av fibrene, ca. 3,8 cm brede. Bland ingefær, vårløk, soyasaus, sherry, sukker og hoisinsaus godt. Mariner svinekjøttet i 1 time. Stek på en rist plassert i en lav bakeplate i en moderat varm ovn på 175°C i 20 minutter. Vend kjøttet og pensle med marinaden hver 10. minutt. Skru ovnen opp til 200°C og stek i ytterligere 10 minutter. Server enten varmt eller kaldt, i skiver på ca. 3 mm tykkelse.
- 22. Skyll kjøttet i kaldt vann. Tørk det godt med tørkepapir. Skjær det i strimler på tvers av fibrene, ca. 3,8 cm brede. Bland ingefær, vårløk, soyasaus, sherry, sukker og hoisinsaus godt. Mariner svinekjøttet i 1 time. Stek på en rist plassert i en lav bakeplate i en moderat varm ovn på 175°C i 20 minutter. Vend kjøttet og pensle med marinaden hver 10. minutt. Skru ovnen opp til 200°C og stek i ytterligere 10 minutter. Server enten varmt eller kaldt, i skiver på ca. 3 mm tykkelse.