
Coq au vin, min måte
oppskrift på coq au vin tilpasset din smak. lær hvordan du lager denne klassiske franske retten med en personlig vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje
- 2. 6 skinnfrie kyllinglår
- 3. 2 fedd hvitløk, knust
- 4. 1 spiseskje italienske krydderurter
- 5. 3 mellomstore tomater, skivet
- 6. 4 portobellosopper, skivet
- 7. En klype salt (valgfritt)
- 8. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 9. 1 søt løk, hakket
- 10. 1/3 kopp Burgund-vin
- 11. 1 kopp kremfløte
- 12. 1/4 kopp revet Gruyère-ost
- 13. 2 spiseskjeer maisstivelse (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett kyllinglår, knust hvitløk og italienske krydder. Brun kyllinglårene på begge sider, og tilsett deretter tomater og portobellosopp. Krydre med salt og pepper. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke i omtrent 30 minutter.
- 22. Sil av omtrent halvparten av væsken fra stekepannen, og hell i burgundervin. Dekk til og la det småkoke i ytterligere 30 minutter. Ta ut kylling, tomater og sopp og legg dem i en 20-23 cm stor ildfast form. Dekk med skivet løk, og sett til side.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kok opp den gjenværende væsken i stekepannen over middels-lav varme. Rør forsiktig inn kremfløte og Gruyère-ost. Ta av varmen og rør til det er jevnt. Hvis sausen ikke er tykk nok, rør inn maisstivelse og la det småkoke over veldig lav varme til det tykner. Hell sausen over kyllingen i den ildfaste formen.
- 44. Stek i ovnen i 30 minutter, til løken er myk. La retten hvile i 5 minutter før servering.