Pizzas med prosciutto, erter, ertespirer og Gruyère
oppskrift på deilig pizza med prosciutto, friske erter, sprø ertespirer og smakfull gruyèreost, perfekt for en smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper varmt vann (ca. 46°C til 49°C)
- 1 1/2 spiseskjeer tørrgjær (fra 3 pakker)
- 3 spiseskjeer olivenolje, delt
- 1 spiseskje salt
- 3 1/2 kopper (eller mer) hvetemel
- Gult maismel (til stekebrett)
- 6 spiseskjeer olivenolje, delt
- 2 kopper ferske, skrelte erter (fra ca. 1,1 kg erter i belgen)
- 4 teskjeer vann
- 6 kopper tynne skiver av løk
- 6 unser skivet prosciutto, revet i strimler
- 3 kopper (pakket) revet Gruyère-ost
- 3 kopper grovhakkede ertespirer
Fremgangsmåte
- 1Pizzadeig: Hell varmt vann i en stor bolle; dryss ut gjær over. La stå til gjæren løses opp, ca. 10 minutter. Rør inn 2 spiseskjeer olivenolje og salt. Bland inn 3 ½ kopper mel, 1 kopp av gangen, og rør godt etter hver tilsetning, til en klissete deig dannes. Elt deigen på en melet overflate til den er glatt, og tilsett mer mel hvis den er veldig klissete, ca. 6 minutter. Smør en stor bolle med resten av olivenoljen, ca. 1 spiseskje. Legg deigen i bollen og vend den slik at den blir dekket av oljen. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et varmt, trekkfritt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1 time. Strø cornmeal på to store bakeplater. Del deigen i 6 like store deler. Overfør til en melet overflate og kjevle ut hver del til en 7-tommers runding. Legg dem på de forberedte bakeplatene. La stå mens du forbereder fyllet. I mellomtiden, forvarm ovnen til 450°F (230°C).
- 2Pizzafyll: Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett erter; sautér i 1 minutt. Tilsett 4 teskjeer vann i pannen og kok til vannet er fordampet. Overfør ertene til en bolle. Varm opp 3 spiseskjeer olje i samme panne på middels høy varme. Tilsett løk og sautér til den begynner å bli brun, ca. 10 minutter. Skru ned varmen til middels; sautér til løken er gyllen, ytterligere ca. 15 minutter. Fordel løk, prosciutto, Gruyère og erter på pizzabunnene. Stek til de er gylne og begynner å bli sprø, ca. 17 minutter. Fordel spirer på pizzaene.
- 3Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i