
Lakseburgere med dill-tartarsaus
Lær hvordan du lager saftige salmonburgere med frisk dill-tartar saus. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 unser skinnfri laksefilet, kuttet i 2,5 cm biter
- 3 spiseskjeer pluss 1/2 kopp ferdigkjøpt tartar saus
- 2 spiseskjeer hakket fersk dill
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1 teskje revet sitronskall
- 2 sesambrød, delt
- Rødløkskiver
- 4 Bibb-salatblader
Fremgangsmåte
- 1Legg laksefiletene, 3 spiseskjeer tartar saus, 1 spiseskje dill, salt og pepper i en foodprocessor. Kjør på puls til det er grovhakket. Form til to 1,5 cm tykke burgere. (Kan lages 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Forvarm grill (middels høy varme). Visp sammen 1/2 kopp tartar saus, 1 spiseskje dill og sitronskall i en middels bolle. Rist brødene til de er ristet. Overfør til to tallerkener og smør godt på undersiden med saus. Grill burgerne til fisken er gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side. Legg burgerne oppå sausen på brødene. Topp hver med løkskiver, 2 salatblader og den øverste delen av brødet. Server, med resten av sausen ved siden av.