
Laks med persillekremsaus
oppskrift på laks med kremet persillesaus, perfekt for en enkel og smakfull hovedrett. enkel å lage og full av frisk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp tørr hvitvin
- 3 spiseskjeer ferdigpakket kamskjelljuice
- 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 2 store sjalottløk, finhakket
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 kopp pluss 3 spiseskjeer hakket persille
- 1 1/2 pund laksefilet (ca. 2,5–3,5 cm tykk)
- Olivenolje
- 1 spiseskje finhakket fersk estragon eller 1 teskje tørket
- 1 spiseskje finhakket gressløk eller grønn løk
- Persillekvister
Fremgangsmåte
- 1Kombiner 1 kopp vin, 3 spiseskjeer kamskjelljuice, hvitløk og sjalottløk i en tykk liten kjele. Kok opp til blandingen er redusert til 2/3 kopp, omtrent 6 minutter. Rør inn kremfløte og 1/2 kopp persille. Kok opp til blandingen er redusert til 1 1/2 kopper, omtrent 4 minutter. Overfør blandingen til en blender. Kjør til persillen er finhakket. Hell sausen gjennom en sil over en bolle; press på faststoffene for å trekke ut så mye væske som mulig tilbake i samme kjele, og kok opp til sausen dekker skjeen, ca. 3 minutter. Forvarm grillen, pensle laksefileten på begge sider med olje. Grill laksen, med skinnsiden opp, i 4 minutter. Vend laksen og krydre med salt og pepper. Grill til laksen er ugjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter. Overfør til et serveringsfat. La sausen småkoke. Visp inn estragon, gressløk og resten av persillen. Krydre sausen med salt og pepper. Hell sausen over laksen. Pynt med persillekvister og server.
- 2Kombiner 1 kopp vin, 3 spiseskjeer kamskjelljuice, hvitløk og sjalottløk i en tykk liten kjele. Kok opp til blandingen er redusert til 2/3 kopp, omtrent 6 minutter. Rør inn kremfløte og 1/2 kopp persille. Kok opp til blandingen er redusert til 1 1/2 kopper, omtrent 4 minutter. Overfør blandingen til en blender. Kjør til persillen er finhakket. Hell sausen gjennom en sil over en bolle; press på faststoffene for å trekke ut så mye væske som mulig tilbake i samme kjele og kok opp til sausen dekker skjeen, ca. 3 minutter.
- 3Forvarm grillen, pensle laksefileten på begge sider med olje. Grill laksen, med skinnsiden opp, i 4 minutter. Vend laksen og krydre med salt og