Hello Fresh Mobile Banner
Laks med persillekremsaus

Laks med persillekremsaus

oppskrift på laks med kremet persillesaus, perfekt for en enkel og smakfull hovedrett. enkel å lage og full av frisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 3 spiseskjeer ferdigpakket kamskjelljuice
  • 3 store hvitløksfedd, finhakket
  • 2 store sjalottløk, finhakket
  • 1 kopp kremfløte
  • 1/2 kopp pluss 3 spiseskjeer hakket persille
  • 1 1/2 pund laksefilet (ca. 2,5–3,5 cm tykk)
  • Olivenolje
  • 1 spiseskje finhakket fersk estragon eller 1 teskje tørket
  • 1 spiseskje finhakket gressløk eller grønn løk
  • Persillekvister

Fremgangsmåte

  1. 1Kombiner 1 kopp vin, 3 spiseskjeer kamskjelljuice, hvitløk og sjalottløk i en tykk liten kjele. Kok opp til blandingen er redusert til 2/3 kopp, omtrent 6 minutter. Rør inn kremfløte og 1/2 kopp persille. Kok opp til blandingen er redusert til 1 1/2 kopper, omtrent 4 minutter. Overfør blandingen til en blender. Kjør til persillen er finhakket. Hell sausen gjennom en sil over en bolle; press på faststoffene for å trekke ut så mye væske som mulig tilbake i samme kjele, og kok opp til sausen dekker skjeen, ca. 3 minutter. Forvarm grillen, pensle laksefileten på begge sider med olje. Grill laksen, med skinnsiden opp, i 4 minutter. Vend laksen og krydre med salt og pepper. Grill til laksen er ugjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter. Overfør til et serveringsfat. La sausen småkoke. Visp inn estragon, gressløk og resten av persillen. Krydre sausen med salt og pepper. Hell sausen over laksen. Pynt med persillekvister og server.
  2. 2Kombiner 1 kopp vin, 3 spiseskjeer kamskjelljuice, hvitløk og sjalottløk i en tykk liten kjele. Kok opp til blandingen er redusert til 2/3 kopp, omtrent 6 minutter. Rør inn kremfløte og 1/2 kopp persille. Kok opp til blandingen er redusert til 1 1/2 kopper, omtrent 4 minutter. Overfør blandingen til en blender. Kjør til persillen er finhakket. Hell sausen gjennom en sil over en bolle; press på faststoffene for å trekke ut så mye væske som mulig tilbake i samme kjele og kok opp til sausen dekker skjeen, ca. 3 minutter.
  3. 3Forvarm grillen, pensle laksefileten på begge sider med olje. Grill laksen, med skinnsiden opp, i 4 minutter. Vend laksen og krydre med salt og