Ragoût av hellefisk og kål
Lær å lage en deilig ragoût med halibut og kål. En enkel oppskrift for en sunn og velsmakende hovedrett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skiver bacon, grovhakket
- 1 stor løk, skivet
- 2 flasker på 8 gram clam juice
- 1 stor russetpotet, skrelt og kuttet i 2 cm biter
- 3 kopper (pakket) tynne skiver av grønnkål
- 1 halibutfilet på 8 til 10 gram, skåret i 2,5 cm biter
- 1/2 kopp halvt og helt
Fremgangsmåte
- 1Surr bacon i en stor, tykk gryte over middels høy varme til den er brun og sprø, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconen til tørkepapir og la den renne av. Tilsett løk i fettet i gryten. Surr til løken begynner å få farge, ca. 4 minutter. Tilsett clam juice og potet, og kok opp. Skru ned varmen til middels, dekk til og la det småkoke til poteten nesten er mør, ca. 8 minutter. Tilsett kål og fisk, og la det småkoke uten lokk til poteten er mør, fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, og kålen er visnet, ca. 5 minutter. Rør inn fløte og bacon; la det småkoke i 1 minutt for å blande smakene. Krydre ragouten med salt og pepper. Server i boller. 2. Surr bacon i en stor, tykk gryte over middels høy varme til den er brun og sprø, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconen til tørkepapir og la den renne av. Tilsett løk i fettet i gryten. Surr til løken begynner å få farge, ca. 4 minutter. Tilsett clam juice og potet, og kok opp. Skru ned varmen til middels, dekk til og la det småkoke til poteten nesten er mør, ca. 8 minutter. 3. Tilsett kål og fisk, og la det småkoke uten lokk til poteten er mør, fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, og kålen er visnet, ca. 5 minutter. Rør inn fløte og bacon; la det småkoke i 1 minutt for å blande smakene. Krydre ragouten med salt og pepper. Server i boller.