Følgers favorittgryte

Følgers favorittgryte

oppdag hvordan du lager en enkel og smakfull stew perfekt for tailgate-partyer eller hverdagsmiddager. enkel å lage, mettende og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 skiver bacon (ca. 125 g)
  • 2. 1/4 kopp hvetemel
  • 3. 1 ts salt
  • 4. 1/2 ts knuste svarte pepperkorn
  • 5. 900 g storfekjøtt til gryte, trimmet, kuttet i 2,5 cm terninger og tørket
  • 6. 2 løk, finhakket
  • 7. 2 stilker selleri, i terninger
  • 8. 2 gulrøtter, skrellet og i terninger
  • 9. 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 10. 2 laurbærblad
  • 11. 1/2 ts nyrevet muskatnøtt
  • 12. Revet skall og saft av 1 appelsin
  • 13. 1 1/2 kopp bygg (se tips), skylt og avrent
  • 14. 1 boks (ca. 156 ml) tomatpuré
  • 15. 1 kopp tørr rødvin
  • 16. 2 kopper storfekraft
  • 17. 1 kopp vann
  • 18. 1/4 ts cayennepepper
  • 19. Medium til stor (3,5 til 5 liter) slow cooker

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stekepanne, kok bacon over middels høy varme til det er sprøtt. La det renne av på et kjøkkenpapir og smuldre det opp. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet til det skal brukes. Sil av alt unntatt 2 ss (30 mL) fett fra pannen, og spar resten.
  2. 22. På en tallerken, bland mel, salt og pepperkorn. Vend storfekjøttet i blandingen til det er dekket, og kast overflødig mel. Legg storfekjøttet i pannen, i porsjoner, og kok under omrøring til det er lett brunt, ca. 4 minutter per porsjon, og tilsett mer baconfett mellom porsjonene om nødvendig. Bruk en hullsleiv og overfør det ferdige kjøttet til en langsomkoker av steinware.
  3. 33. Skru ned varmen til middels. Tilsett løk, selleri og gulrøtter i pannen og kok under omrøring til gulrøttene er myke, ca. 7 minutter. Tilsett hvitløk, laurbærblad, muskatnøtt og appelsinskall, og kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett bygg og tomatpuré, og rør godt. Hell i vin, kok opp og la det koke i 2 minutter.
  4. 4FØR FORHÅNDSFORBEREDELSE: Fullfør trinn 3 ved å varme 1 ss (15 mL) olje i pannen før grønnsakene mykner. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 dager. Når du er klar til å koke, fullfør oppskriften.
  5. 54. Overfør til steinware. Tilsett buljong og vann, og rør godt. Dekk til og la det koke på lav varme i 8 timer, eller på høy varme i 4 timer, til storfekjøttet er mørt. Kast laurbærbladene. Rør inn det reserverte baconet, appelsinjuice og cayennepepper. Dekk til og la det koke i 10 minutter for å blande smakene.