
Følgers favorittgryte
oppdag hvordan du lager en enkel og smakfull stew perfekt for tailgate-partyer eller hverdagsmiddager. enkel å lage, mettende og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 skiver bacon (ca. 125 g)
- 2. 1/4 kopp hvetemel
- 3. 1 ts salt
- 4. 1/2 ts knuste svarte pepperkorn
- 5. 900 g storfekjøtt til gryte, trimmet, kuttet i 2,5 cm terninger og tørket
- 6. 2 løk, finhakket
- 7. 2 stilker selleri, i terninger
- 8. 2 gulrøtter, skrellet og i terninger
- 9. 4 fedd hvitløk, finhakket
- 10. 2 laurbærblad
- 11. 1/2 ts nyrevet muskatnøtt
- 12. Revet skall og saft av 1 appelsin
- 13. 1 1/2 kopp bygg (se tips), skylt og avrent
- 14. 1 boks (ca. 156 ml) tomatpuré
- 15. 1 kopp tørr rødvin
- 16. 2 kopper storfekraft
- 17. 1 kopp vann
- 18. 1/4 ts cayennepepper
- 19. Medium til stor (3,5 til 5 liter) slow cooker
Fremgangsmåte
- 11. I en stekepanne, kok bacon over middels høy varme til det er sprøtt. La det renne av på et kjøkkenpapir og smuldre det opp. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet til det skal brukes. Sil av alt unntatt 2 ss (30 mL) fett fra pannen, og spar resten.
- 22. På en tallerken, bland mel, salt og pepperkorn. Vend storfekjøttet i blandingen til det er dekket, og kast overflødig mel. Legg storfekjøttet i pannen, i porsjoner, og kok under omrøring til det er lett brunt, ca. 4 minutter per porsjon, og tilsett mer baconfett mellom porsjonene om nødvendig. Bruk en hullsleiv og overfør det ferdige kjøttet til en langsomkoker av steinware.
- 33. Skru ned varmen til middels. Tilsett løk, selleri og gulrøtter i pannen og kok under omrøring til gulrøttene er myke, ca. 7 minutter. Tilsett hvitløk, laurbærblad, muskatnøtt og appelsinskall, og kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett bygg og tomatpuré, og rør godt. Hell i vin, kok opp og la det koke i 2 minutter.
- 4FØR FORHÅNDSFORBEREDELSE: Fullfør trinn 3 ved å varme 1 ss (15 mL) olje i pannen før grønnsakene mykner. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 dager. Når du er klar til å koke, fullfør oppskriften.
- 54. Overfør til steinware. Tilsett buljong og vann, og rør godt. Dekk til og la det koke på lav varme i 8 timer, eller på høy varme i 4 timer, til storfekjøttet er mørt. Kast laurbærbladene. Rør inn det reserverte baconet, appelsinjuice og cayennepepper. Dekk til og la det koke i 10 minutter for å blande smakene.



