Røkelaks med makaroni og ost

Røkelaks med makaroni og ost

Lær hvordan du lager en deilig røket laks mac and cheese. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag eller helgefrokost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund korketrekker- eller elbow-makaroni, kokt
  • 2. 1/2 kopp basilikumblader, hakket
  • 3. 170 gram røkt laks
  • 4. 1/2 kopp brødsmuler pluss 1/2 til 2/3 kopp
  • 5. 1 kopp kremfløte
  • 6. 3 ss Dijon-sennep
  • 7. 1 pakke kremost, romtemperert
  • 8. Salt og pepper, etter smak
  • 9. 1/2 kopp revet parmesanost
  • 10. 1/2 smørstykke, smeltet
  • 11. 3 ss hakkede persilleblader
  • 12. 2 tomater, skivet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 420 grader. I en bolle, bland sammen makaroni, basilikum, røkelaks og brødsmuler. I en blender, kombiner fløte, sennep og kremost, og smak til med en klype salt og pepper. Det kan tilsettes litt ekstra vann hvis blandingen er for tykk. Når alt er godt blandet, vend det inn i makaroni-blandingen. I en separat bolle, bland Parmesanost, 1/2 kopp brødsmuler, smør og persille. Hvis blandingen er for våt, tilsett flere brødsmuler. I en gratengform, legg tomatskiver i bunnen for å dekke. Fordel makaroni-blandingen i formen. Topp med brødsmule- og Parmesanblandingen. Stek i ovnen i 20 minutter. Hvis toppen ikke har fått nok farge, kan retten settes under grillen i noen minutter for å bli ferdig.