
Hank med hvitløk og rosmarin
Lær hvordan du lager saftig ham med aroma av hvitløk og rosmarin. En enkel og velsmakende oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Kokt skinke med bein: 4,5–5,5 kg
- 2. Hvitløksfedd: 8, skrelt og skåret i tynne strimler
- 3. Rosmarin kvister: 8
- 4. Mørk brunt sukker: 1/2 kopp
- 5. Dijon-sennep: 1/2 kopp
- 6. Eplejuice eller annen væske: 2 kopper
Fremgangsmåte
- 1Kokekunst 1
- 21. Forvarm ovnen til 175°C.
- 32. Skrell skinnet av skinken og trim fettlaget, slik at det gjenstår en 0,6 cm tykk lag.
- 43. Bruk tuppen av en skarp kniv til å skjære et diamantmønster i fettet.
- 54. Sett inn skivet hvitløk og rosmarinstilker i skjørtene på skinken.
- 65. Bland sukker og sennep, og pensle det på skinken.
- 76. Plasser skinken i en grunn ildfast form, tilsett væske i formen, og stek i 1 1/2 time, eller til den indre temperaturen når 60–65°C.
- 87. Ta skinken ut av formen, legg den på et serveringsfat, og server.
- 9Kokekunst 2
- 101. Forvarm ovnen til 175°C.
- 112. Skrell skinnet av skinken og trim fettlaget, slik at det gjenstår en 0,6 cm tykk lag.
- 123. Bruk tuppen av en skarp kniv til å skjære et diamantmønster i fettet.
- 134. Sett inn skivet hvitløk og rosmarinstilker i skjørtene på skinken.
- 145. Bland sukker og sennep, og pensle det på skinken.
- 156. Plasser skinken i en grunn ildfast form, tilsett væske i formen, og stek i 1 1/2 time, eller til den indre temperaturen når 60–65°C.
- 167. Ta skinken ut av formen, legg den på et serveringsfat, og server.




