Toffee Crunch Karamellostekake
oppskriften på toffee crunch karamell ostekake er perfekt for kakeelskere som vil ha en søt og smakfull dessert. enkel å lage og uimotståelig god.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Non-stick vegetabilsk spray
- 1 1/2 kopper knuste ingefærkjeks (ca. 210 gram)
- 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 2 spiseskjeer (pakket) gyllenbrunt sukker
- 4 pakker à 8 gram kremost, romtemperert
- 1 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 2 spiseskjeer (1/4 stykke) smør, smeltet
- 5 store egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 1/2 kopper sukker
- 1/4 kopp vann
- 1/2 teskje fersk sitronjuice
- 1 kopp tung kremfløte
- 4 sjokoladeplater à 1,4 unser (som Heath eller Skor), hakket
Fremgangsmåte
- 1For gingersnapbunnskjell: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray bunnen av en 23 cm (9 tommer) rund springform med høye sider (2 1/2 tommer) med non-stick spray. Rør sammen knuste ingefærkjeks, smør og sukker i en middels stor bolle til det dannes fuktige klumper. Trykk kjeksblandingen godt ned i bunnen av den forberedte formen. Pakk utsiden av formen med tre lag aluminiumsfolie av tung kvalitet. Stek bunnen til den er fast og begynner å bli mørkere, ca. 14 minutter. La bunnen avkjøle. Oppretthold ovnstemperaturen.
- 2For gingersnapbunn: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray bunnen av en 23 cm (9 tommer) rund springform med høye sider (2 1/2 tommer) med non-stick spray. Rør sammen knuste ingefærkjeks, smør og sukker i en middels stor bolle til det dannes fuktige klumper. Trykk kjeksblandingen godt ned i bunnen av den forberedte formen. Pakk utsiden av formen med tre lag aluminiumsfolie av tung kvalitet. Stek bunnen til den er fast og begynner å bli mørkere, ca. 14 minutter. La bunnen avkjøle. Oppretthold ovnstemperaturen.
- 3For ostekaken: Pisk kremost og sukker i en stor bolle til det er glatt. Pisk inn smør, deretter egg, ett om gangen, til det er akkurat blandet. Pisk inn vanilje. Hell røren over bunnen i formen. Plasser springformformen i en stor langpanne. Tilsett nok varmt vann til å nå halvveis opp sidene på springformen. Stek kaken uten lokk til fyllet er puffet rundt kantene og beveger seg litt i midten når formen forsiktig ristes, ca. 1 time og 10 minutter. Ta formen ut av vannet; fjern aluminiumsfolien. Plasser den varme ostekaken uten lokk i kjøleskapet over natten.
- 4For ostekaken: Pisk krem