
Rød chili-saus
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull red chile sauce hjemme. Perfekt til mexicanske retter, tacos og mer. Enkel å lage med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 15 store tørkede New Mexico-sterke chilipepper
- Kokende vann
- 2 teskjeer vegetabilsk olje, smør eller kjøttfett som talg eller suet
- 2 teskjeer masa harina, maismel eller usøtet hvetemel
- 1 til 2 teskjeer kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180°C. Plasser et bakepapirkledd stekebrett i ovnen til det er varmt. Ta på deg silikonhansker og fjern stilker og frø fra chilibladene. Trekk stekebrettet ut av ovnen og bruk tang til å legge chilibladene i ett lag på brettet. Sett det inn igjen i ovnen og la chilibladene steke til de dufter godt, ca. 5 minutter.
- 2Ta ut stekebrettet av ovnen og bruk tangen til å overføre chilibladene til en varmebestandig bolle. Hell nok kokende vann over chilibladene til å dekke dem, og la dem ligge til de er avkjølt, ca. 30–40 minutter. Overfør peppers og 3 kopper av bløtleggingsvannet til en food processor eller blender. Sett til side resten av væsken. Kjør chilibladene til en jevn puré.
- 3Varm opp oljen på middels varme. Visp inn masa harina. Skru ned varmen til lav og tilsett den moste chilibladene litt etter litt, mens du visper kontinuerlig. Rør inn salt etter smak, litt etter litt. Tilsett mer vann om nødvendig for å oppnå en tykk, men hellbar konsistens. Denne sausen kan oppbevares i en tett lukket glasskrukke i kjøleskapet i opptil 2 uker. Den kan også fryses ned.