
Mosede poteter og butternut squash
oppskrift på mashed potatoes og butternut squash, en deilig og sunn rett som passer til alle anledninger. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 pund russetpoteter, skrellet og skåret i terninger
- 2 1/2 pund smørnut squash, skrellet, frøet og skåret i terninger
- 8 store hvitløksfedd
- 1/4 pund (1 stang) margarin, romtemperert
- Malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 1 tomme vann i en stor kjele. Sett en damprist i kjelen. Legg poteter, squash og hvitløk på risten. Dekk til kjelen og damp grønnsakene til de er møre, tilsett mer vann i kjelen om nødvendig, ca. 15 minutter. Overfør grønnsakene til en stor bolle. Tilsett margarin og mos grønnsakene til de er ganske jevne. Krydre med muskatnøtt, salt og pepper etter smak. (Kan forberedes 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp uten lokk i ovn på 175°C i 30 minutter.)