Vårgrønnsaker med appelsin- og fennikeldressing
Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på spring greens med appelsin-fennel vinaigrette. Perfekt for en lett forrett eller sommerlunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp fersk blodappelsinjuice eller fersk appelsinjuice
- 2 spiseskjeer finhakkede sjalottløk
- 1 spiseskje ferske timianblader
- 2 teskjeer (pakket) revet appelsinskall
- 1 teskje honning
- 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1/4 kopp finhakket fersk fennikel
- 2 spiseskjeer hakkede fennikelblader
- 3 blodappelsiner eller uten kjerner appelsiner
- 12 kopper revet assortert salatgrønt (som ruccola, vannkresse, mâche og endive) eller 1 1/2 poser à fem unser med babygrønt
- 1 kopp hakket grønn løk
- 2/3 kopp valnøtter, ristet
Fremgangsmåte
- 1Pisk sammen appelsinjuice, sjalottløk, timian, appelsinskall og honning i en middels bolle for å blande. Rør gradvis inn olje, deretter fennikel og fennikelfrø. Smak til dressingen med salt og pepper. (Kan lages én dag i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet. Rør om igjen før bruk.) Skjær skallet og den hvite hinnet fra appelsinene. Arbeid over en bolle, og skjær mellom membranene for å frigjøre appelsinbiter fra hinnene. Bland ulike grønne blader, grønn løk og ristet valnøtt i en stor bolle. Sil appelsinbitene og tilsett i salaten. Vend salaten med nok dressing til å dekke jevnt. Smak til med salt og pepper, og server.
- 2Pisk sammen appelsinjuice, sjalottløk, timian, appelsinskall og honning i en middels bolle for å blande. Rør gradvis inn olje, deretter fennikel og fennikelfrø. Smak til dressingen med salt og pepper. (Kan lages én dag i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet. Rør om igjen før bruk.)
- 3Skjær skallet og den hvite hinnet fra appelsinene. Arbeid over en bolle, og skjær mellom membranene for å frigjøre appelsinbiter fra hinnene.
- 4Bland ulike grønne blader, grønn løk og ristet valnøtt i en stor bolle. Sil appelsinbitene og tilsett i salaten. Vend salaten med nok dressing til å dekke jevnt. Smak til med salt og pepper, og server.