
Landstil Tomat- og Korianderbuljong
oppskrift på en smakfull country-style tomat- og koriandersuppe. enkel, rask og perfekt for en forfriskende forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 hele kanelstenger
- 1 teskje hele korianderfrø
- 1/2 teskje hele nellikspiker (ca. 11 nellikspiker)
- 1/8 teskje hele svarte pepperkorn (ca. 10 pepperkorn), lett knust
- 2 ferske laurbærblader (eller 4 tørkede)
- 2 grønne kardemommekapsler
- 6 mellomstore tomater, delt i fire og frøet ut (ca. 1,4 kg totalt)
- 6 hvitløksfedd, grovhakket
- 1 (2,5 cm) stykke fersk ingefær, skrelt og grovhakket (ca. 1 ss)
- 1/2 stor bunt fersk koriander, stilkene satt til side og bladene finhakket (ca. 1/4 kopp)
- 1 1/4 teskje fint havsalt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- Spesialutstyr: 1 (7,5 cm) kvadrat av osteklede; kjøkkenstrikk
Fremgangsmåte
- 1Lag krydderpose ved å pakke sammen i osteklede kanelstenger, korianderfrø, nellikspiker, pepperkorn, laurbærblader og kardemommekapsler. Bind det med kjøkkenstrikk. I en stor, tykk gryte over høy varme, rør sammen 4 kopper vann, tomater, hvitløk, ingefær, korianderstilker, 1 teskje salt og krydderposen. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke, uten lokk, til det er redusert med en tredjedel, omtrent 30 minutter. Sil gjennom en finmasket sil over i en stor, ren gryte, og sett til side det faste. Kast krydderposen. Mål opp 1 kopp av den silte væsken i gryten og overfør den til en blender. Tilsett det reserverte det faste og kjør til en glatt puré. Sil gjennom en finmasket sil tilbake i gryten med væsken. Sett gryten over høy varme og la det småkoke i ca. 5 minutter. Rør inn malt pepper og resten av 1/4 teskje salt. Server umiddelbart, og topp hver porsjon med hakkede korianderblader.
- 2Lag krydderpose ved å pakke sammen i osteklede kanelstenger, korianderfrø, nellikspiker, pepperkorn, laurbærblader og kardemommekapsler. Bind det med kjøkkenstrikk.
- 3I en stor, tykk gryte over høy varme, rør sammen 4 kopper vann, tomater, hvitløk, ingefær, korianderstilker, 1 teskje salt og krydderposen. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke, uten lokk, til det er redusert med en tredjedel, omtrent 30 minutter. Sil gjennom en finmasket sil over i en stor, ren gryte, og sett til side det faste. Kast krydderposen. Mål opp 1 kopp av den silte væsken i gryten og overfør den til en blender. Tilsett det reserverte det faste og kjør til en glatt puré. Sil gjennom en finmasket