Grillet midtøsten-inspirert Baba Ghanoush

Grillet midtøsten-inspirert Baba Ghanoush

Lær hvordan du lager en deilig grillet baba ghanoush, en klassisk midtøsten forrett med dyp smak og rik tekstur. Perfekt for sommermat og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 mellomstore auberginer, ca. 450 gram totalt
  • 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1/4 kopp tahini (sesampasta)
  • 1 sitron, presset
  • En håndfull fersk flatbladpersille, grovhakket
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer hakkede ristede pistasjnøtter, til pynt
  • Pitabrød, skåret i båter, til dipping

Fremgangsmåte

  1. 1Stikk eggplantene noen steder med en gaffel, slik at dampen har et sted å slippe ut når du koker dem.
  2. 2For en røykfylt smak som vil tilføre dybde til den ferdige retten, grill eggplantene på en veldig varm, oljet grillpanne (eller grill) til skinnet er rynket og svart, og eggplantene er krympet og myke; vend ofte. (Hvis du foretrekker det, kan du steke eggplantene i en forvarmet ovn på 200 °C i 30 minutter.)
  3. 3Når eggplantene er avkjølt nok til å håndteres, deler du dem i to og skraper ut kjøttet, og kaster skinnet og så mange frø som mulig.
  4. 4I en food processor, kombiner hvitløk, tahini, sitronsaft og persille; kjør til en jevn puré. Tilsett eggplantkjøttet; krydre med spisskummen, salt og pepper; kjør noen ganger til en tykk, grov puré. Hell i oljen og kjør igjen for å blande den inn. Smak til og juster krydderet etter behov. Hell over i en serveringsskål og pynt med hakkede pistasjnøtter. Server med pitabrød i båter til dipping.