
Rouget på sellerirotsalat med valnøtter og oliven
oppskrift på en smakfull sellerirotsalat med røget kjøtt, valnøtter og oliven. perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 sellerirot, ca. 450 gram
- 60 gram valnøtter
- 60 gram gode svarte oliven uten stein
- 1 spiseskje sherryeddik
- 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 2 spiseskjeer kosher-salt
- Nykvernet pepper
- 4 rødfisk (rouget), ca. 340 gram hver, skåret og filetert, skår opp skinnet
- Mel til å vende fisken i
- 3 spiseskjeer klarnet smør til å koke rødfisken
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader. Skjær selleriroten i veldig tynne skiver, deretter skjærer du skivene i fine julienne-strimler. Rist valnøttene i den forvarmede ovnen i 6 minutter, eller til de begynner å bli lett brune. Ta valnøttene ut av ovnen og gni dem med et kjøkkenhåndkle for å fjerne løs hud. Skjær de svarte oliven i tynne skiver. Bland sellerirot, valnøtter, svarte oliven, sherryeddik, olivenolje, 2 ss salt og nykvernet pepper godt sammen. La det stå i 30 minutter slik at smakene får sette seg. Krydre rogetfiletene med salt og pepper, deretter vend dem i mel. Varm opp 3 ss smør klarnet i en stekepanne og stek fisken til den er gyllen, snu og stek den andre siden.
- 2Porsjoner: 4.