Rouget på sellerirotsalat med valnøtter og oliven

Rouget på sellerirotsalat med valnøtter og oliven

oppskrift på en smakfull sellerirotsalat med røget kjøtt, valnøtter og oliven. perfekt som forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 sellerirot, ca. 450 gram
  • 60 gram valnøtter
  • 60 gram gode svarte oliven uten stein
  • 1 spiseskje sherryeddik
  • 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 spiseskjeer kosher-salt
  • Nykvernet pepper
  • 4 rødfisk (rouget), ca. 340 gram hver, skåret og filetert, skår opp skinnet
  • Mel til å vende fisken i
  • 3 spiseskjeer klarnet smør til å koke rødfisken
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader. Skjær selleriroten i veldig tynne skiver, deretter skjærer du skivene i fine julienne-strimler. Rist valnøttene i den forvarmede ovnen i 6 minutter, eller til de begynner å bli lett brune. Ta valnøttene ut av ovnen og gni dem med et kjøkkenhåndkle for å fjerne løs hud. Skjær de svarte oliven i tynne skiver. Bland sellerirot, valnøtter, svarte oliven, sherryeddik, olivenolje, 2 ss salt og nykvernet pepper godt sammen. La det stå i 30 minutter slik at smakene får sette seg. Krydre rogetfiletene med salt og pepper, deretter vend dem i mel. Varm opp 3 ss smør klarnet i en stekepanne og stek fisken til den er gyllen, snu og stek den andre siden.
  2. 2Porsjoner: 4.