Bakt Rosa Maria Fries
oppskrift på baked rosa maria fries - sprø og smakfulle ovnsbakte poteter med en unik rosa farge, perfekt som snacks eller tilbehør
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Olivenoljespray til steking
- 4 russetpoteter
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
- 1 ½ teskje tørkede timianblader
- 1 teskje hvitløkspulver
- ½ teskje tørket oregano
- ½ teskje tørket persille
- ½ teskje malt salvie
- ½ teskje knust svart pepper
- ¼ teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Spray et stort bakepapirkledd stekebrett med matlagingsspray.
- 2Legg hele poteter i en dekket form; kok i mikrobølgeovnen på høy effekt i 4 minutter. La dem avkjøle litt før du deler hver potet i 8 til 10 båter.
- 3Legg potetbåtene i en stor bolle, drypp over olivenolje, og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Fordel båtene i ett lag på det forberedte stekebrettet.
- 4Stek potetene i den forvarmede ovnen i 10 minutter. Spray båtene med matlagingsspray, snu dem, og spray igjen. Fortsett å steke til de er gyldne og sprø, ca. 12 minutter til.
- 5Bland rosmarin, timian, hvitløkspulver, oregano, persille, salvie, pepper og salt i en liten bolle; strø jevnt over potetbåtene. Server varme.