Ristet butternut squash- og spinatdip
oppskrift på en kremet og smaksrik dip med røstet butternut squash og fersk spinat, perfekt som forrett eller til snacks
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 skiver bacon
- 2 teskjeer lønnesirup
- 1 ½ kopper (½ tomme) terningkuttet smørnut squash
- 1 teskje olivenolje
- 1/8 teskje havsalt
- 2 kopper fersk spinat, godt pakket
- ½ kopp rømme
- 1 kopp kremost, romtemperert
- ½ kopp rømme
- ½ kopp fetaost
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- ¼ teskje cayennepepper
- 1 kopp revet Monterey Jack-ost
- Reynolds Wrap® aluminiumsfolie
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kle en bakeplate med Reynolds Wrap® aluminiumsfolie og plasser en rist oppå. Legg baconet på risten og pensle begge sider med lønnesirup. Stek i 25–30 minutter, snu halvveis, til baconet er fint og sprøtt. Tørk av overflødig fett med tørkepapir og sett til side.
- 2Kle en liten bakeplate med folie. Legg gresskaret på bakeplaten og drypp over olivenolje. Krydre med havsalt. Stek i 30–35 minutter til gresskaret er mørt og mykt. Bruk en gaffel til å lett mose gresskaret.
- 3Mens gresskaret steker, gjør klar spinaten. Varm opp spinaten i en panne over middels varme til den faller sammen og blir mør, ca. 2–3 minutter. Sett til side.
- 4I en stor bolle, bland kremost, rømme, fetaost, hvitløk og cayennepepper, og rør sammen til en jevn blanding. Vend inn spinat, gresskar, lønneskinke og Monterey Jack-ost. Hell blandingen over i en ovnsfast serveringsform. Stek i 10–15 minutter til osten har smeltet og toppen begynner å bli brun. Server varm med kjeks eller skivet brød.