Ristet butternut squash- og spinatdip

Ristet butternut squash- og spinatdip

oppskrift på en kremet og smaksrik dip med røstet butternut squash og fersk spinat, perfekt som forrett eller til snacks

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 skiver bacon
  • 2 teskjeer lønnesirup
  • 1 ½ kopper (½ tomme) terningkuttet smørnut squash
  • 1 teskje olivenolje
  • 1/8 teskje havsalt
  • 2 kopper fersk spinat, godt pakket
  • ½ kopp rømme
  • 1 kopp kremost, romtemperert
  • ½ kopp rømme
  • ½ kopp fetaost
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • ¼ teskje cayennepepper
  • 1 kopp revet Monterey Jack-ost
  • Reynolds Wrap® aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kle en bakeplate med Reynolds Wrap® aluminiumsfolie og plasser en rist oppå. Legg baconet på risten og pensle begge sider med lønnesirup. Stek i 25–30 minutter, snu halvveis, til baconet er fint og sprøtt. Tørk av overflødig fett med tørkepapir og sett til side.
  2. 2Kle en liten bakeplate med folie. Legg gresskaret på bakeplaten og drypp over olivenolje. Krydre med havsalt. Stek i 30–35 minutter til gresskaret er mørt og mykt. Bruk en gaffel til å lett mose gresskaret.
  3. 3Mens gresskaret steker, gjør klar spinaten. Varm opp spinaten i en panne over middels varme til den faller sammen og blir mør, ca. 2–3 minutter. Sett til side.
  4. 4I en stor bolle, bland kremost, rømme, fetaost, hvitløk og cayennepepper, og rør sammen til en jevn blanding. Vend inn spinat, gresskar, lønneskinke og Monterey Jack-ost. Hell blandingen over i en ovnsfast serveringsform. Stek i 10–15 minutter til osten har smeltet og toppen begynner å bli brun. Server varm med kjeks eller skivet brød.