Kjøttbolle- og trøffelburger
oppskrift på meatball truffle burger, en luksuriøs og smakfull burger med kjøttboller og trøffel. perfekt for helgen eller en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 små sjalottløk
- 2. 1 hvitløkshode
- 3. 2 kvister fersk timian
- 4. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
- 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6. 1 kopp ricottaost
- 7. 1 spiseskje trøffelolje
- 8. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, myknet
- 9. 150 gram storfekjøtt, karbonadedeig
- 10. 150 gram svinekjøtt, karbonadedeig
- 11. 150 gram kalvkjøtt, karbonadedeig
- 12. 4 skiver paté
- 13. 4 skiver briochebrød, ristet
- 14. Alfalfa-spirer, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 3Legg hele sjalottløkene på et ark aluminiumsfolie.
- 4Kutt av den spisse toppen på hvitløkknollen og legg den ved siden av sjalottløkene.
- 5Legg til kvistene av timian, drypp alt med olivenolje og krydre med salt og pepper.
- 6 Brett opp folien til en løs pakke og stek i ovnen til de er myke, ca. 35 til 40 minutter.
- 7Ta ut av ovnen, åpne pakken og la det avkjøle.
- 8Bland ricottaen med trøffeloljen. Sett til side.
- 9Press sjalottløkene og hvitløken ut av skinnet og over på et skjærebrett.
- 10Hakk dem veldig fint og bland dem i en bolle med det myke smøret.
- 11Krydre med salt og pepper og bland godt.
- 12Sett smørblandingen i kjøleskapet til du skal bruke den.
- 13Du kan også rulle den opp til en sylinder i plastfolie og fryse den i opptil 3 måneder.
- 14Gjør klar kjøttet: Krydre storfe, svin og kalv med salt og pepper.
- 15Bland godt og form til 4 tykke burgere.
- 16Sett til side.
- 17Når du er klar, smelt 2 spiseskjeer av smørblandingen i en middels stor non-stick panne over middels varme og legg i kjøttbollene.
- 18Stek til de er gjennomstekt, med en kjernetemperatur på 71 grader Celsius (160 grader Fahrenheit).
- 19Ta dem ut av pannen, dekk til og hold varme.
- 20Legg pate-skivene i pannen og stek til de er lett brune på begge sider, ca. 20 sekunder per side.
- 21Ta dem ut av pannen og hold varme.
- 22Bygg burgeren:
- 23Smør en varm skive briochebrød med litt smørblanding og legg den på en tallerken.
- 24Topp med en kjøttbolle og en skive pate.
- 25Øs en stor klatt trøffelricotta oppå og pynt med spirer.
- 26Server umiddelbart.