Kjøttbolle- og trøffelburger

Kjøttbolle- og trøffelburger

oppskrift på meatball truffle burger, en luksuriøs og smakfull burger med kjøttboller og trøffel. perfekt for helgen eller en spesiell anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 små sjalottløk
  • 2. 1 hvitløkshode
  • 3. 2 kvister fersk timian
  • 4. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 1 kopp ricottaost
  • 7. 1 spiseskje trøffelolje
  • 8. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, myknet
  • 9. 150 gram storfekjøtt, karbonadedeig
  • 10. 150 gram svinekjøtt, karbonadedeig
  • 11. 150 gram kalvkjøtt, karbonadedeig
  • 12. 4 skiver paté
  • 13. 4 skiver briochebrød, ristet
  • 14. Alfalfa-spirer, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  3. 3Legg hele sjalottløkene på et ark aluminiumsfolie.
  4. 4Kutt av den spisse toppen på hvitløkknollen og legg den ved siden av sjalottløkene.
  5. 5Legg til kvistene av timian, drypp alt med olivenolje og krydre med salt og pepper.
  6. 6 Brett opp folien til en løs pakke og stek i ovnen til de er myke, ca. 35 til 40 minutter.
  7. 7Ta ut av ovnen, åpne pakken og la det avkjøle.
  8. 8Bland ricottaen med trøffeloljen. Sett til side.
  9. 9Press sjalottløkene og hvitløken ut av skinnet og over på et skjærebrett.
  10. 10Hakk dem veldig fint og bland dem i en bolle med det myke smøret.
  11. 11Krydre med salt og pepper og bland godt.
  12. 12Sett smørblandingen i kjøleskapet til du skal bruke den.
  13. 13Du kan også rulle den opp til en sylinder i plastfolie og fryse den i opptil 3 måneder.
  14. 14Gjør klar kjøttet: Krydre storfe, svin og kalv med salt og pepper.
  15. 15Bland godt og form til 4 tykke burgere.
  16. 16Sett til side.
  17. 17Når du er klar, smelt 2 spiseskjeer av smørblandingen i en middels stor non-stick panne over middels varme og legg i kjøttbollene.
  18. 18Stek til de er gjennomstekt, med en kjernetemperatur på 71 grader Celsius (160 grader Fahrenheit).
  19. 19Ta dem ut av pannen, dekk til og hold varme.
  20. 20Legg pate-skivene i pannen og stek til de er lett brune på begge sider, ca. 20 sekunder per side.
  21. 21Ta dem ut av pannen og hold varme.
  22. 22Bygg burgeren:
  23. 23Smør en varm skive briochebrød med litt smørblanding og legg den på en tallerken.
  24. 24Topp med en kjøttbolle og en skive pate.
  25. 25Øs en stor klatt trøffelricotta oppå og pynt med spirer.
  26. 26Server umiddelbart.