Foley-familien sin rosinsaus (til skinke)
oppskrift på foley family raisin sauce, perfekt til skinke og julemiddagen. enkel å lage, smakfull og søt saus med rosiner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1 3/4 kopper vann
- 1 kopp currantgelé
- 1 spiseskje eplecidereddik
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp brunt sukker
- 1 kopp mørke rosiner
- 1 kopp gule rosiner
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt nellik
- 1 spiseskje kaldt vann
- 1 spiseskje maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en kjele over middels varme.
- 2Rør inn 1 ¾ kopp vann, currantgelé, eplesidereddik og sitronsaft i det varme smøret. La det småkoke på lav varme til geléen er oppløst og blandingen har fått farge som lønnesirup, i 5 til 10 minutter.
- 3Rør sakte inn hvitt sukker og brunt sukker i currantgeléblandingen, og rør konstant til det er godt blandet.
- 4Rør inn mørke rosiner, gule rosiner, salt og nellik i currantgeléblandingen, og la det småkoke i 5 minutter.
- 5Visp 1 spiseskje kaldt vann sammen med maisstivelse i en liten bolle til det er godt blandet. Rør det inn i rosinssausen og la det småkoke til den tykner, i minst 5 minutter.