Foley-familien sin rosinsaus (til skinke)

Foley-familien sin rosinsaus (til skinke)

oppskrift på foley family raisin sauce, perfekt til skinke og julemiddagen. enkel å lage, smakfull og søt saus med rosiner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 3/4 kopper vann
  • 1 kopp currantgelé
  • 1 spiseskje eplecidereddik
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1 kopp mørke rosiner
  • 1 kopp gule rosiner
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1 spiseskje kaldt vann
  • 1 spiseskje maisstivelse

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en kjele over middels varme.
  2. 2Rør inn 1 ¾ kopp vann, currantgelé, eplesidereddik og sitronsaft i det varme smøret. La det småkoke på lav varme til geléen er oppløst og blandingen har fått farge som lønnesirup, i 5 til 10 minutter.
  3. 3Rør sakte inn hvitt sukker og brunt sukker i currantgeléblandingen, og rør konstant til det er godt blandet.
  4. 4Rør inn mørke rosiner, gule rosiner, salt og nellik i currantgeléblandingen, og la det småkoke i 5 minutter.
  5. 5Visp 1 spiseskje kaldt vann sammen med maisstivelse i en liten bolle til det er godt blandet. Rør det inn i rosinssausen og la det småkoke til den tykner, i minst 5 minutter.