Mini ananaspakker

Mini ananaspakker

Lær hvordan du lager deilige mini ananas kaker med enkel oppskrift. Perfekt som dessert eller søtt lite bakverk. Enkel å lage, flott smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • Én ananas på 3 ½ pund, skrelt, kjernet og skåret i 1-tommers biter* (se Kok’s notat)
  • 2 spiseskjeer ananasjuice pluss 2/3 kopp
  • ½ kopp lettbrunt sukker
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 3 eggehviter
  • 2/3 kopp vann
  • 2/3 kopp vegetabilsk olje
  • 1 ½ teskje mandelessens
  • Én 18,25-unse eske med hvit kakeblanding (anbefalt: Betty Crocker Super Moist)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: 6-koppers mini Bundt-form.
  3. 3Plasser et ovnrack i den nederste tredjedelen av ovnen. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Smør og mel en mini Bundt-form.
  4. 4Til kakene:
  5. 5Plasser ananasen i en food processor. Puls til den er grovhakket.
  6. 6I en non-stick stekepanne på 25 cm (10 tommer), kombiner den hakkede ananasen, 2 ss ananasjuice, sukker og smør. Varm over middels høy varme.
  7. 7Kok opp blandingen under omrøring av og til.
  8. 8Kok til væsken har fordampet og blandingen begynner å bli brun, ca. 10–15 minutter.
  9. 9Skje ananasblandingen i den forberedte formen.
  10. 10I en stor bakebolle:
  11. 11Bland eggehviter, vann, vegetabilsk olje, mandeluttrekk, kakeblanding og 2/3 kopp ananasjuice.
  12. 12Bruk en elektrisk håndmikser og pisk blandingen på middels hastighet i 2 minutter.
  13. 13Hell røren over den kokte ananasen.
  14. 14Stek i 28–30 minutter, til kakene begynner å løsne fra sidene av formen og toppen er gyllen.
  15. 15La kakene avkjøle i 15 minutter.
  16. 16Legg et stykke bakepapir oppå kakene.
  17. 17Sett et bakebrett, opp ned, oppå bakepapiret.
  18. 18Vipp begge formene over, og la kakene avkjøle helt mens de fortsatt er i Bundt-formen, ca. 1 time.
  19. 19Ta kakene ut av formen og plasser dem på individuelle serveringsfat.