
Mini ananaspakker
Lær hvordan du lager deilige mini ananas kaker med enkel oppskrift. Perfekt som dessert eller søtt lite bakverk. Enkel å lage, flott smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- Én ananas på 3 ½ pund, skrelt, kjernet og skåret i 1-tommers biter* (se Kok’s notat)
- 2 spiseskjeer ananasjuice pluss 2/3 kopp
- ½ kopp lettbrunt sukker
- 2 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 3 eggehviter
- 2/3 kopp vann
- 2/3 kopp vegetabilsk olje
- 1 ½ teskje mandelessens
- Én 18,25-unse eske med hvit kakeblanding (anbefalt: Betty Crocker Super Moist)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: 6-koppers mini Bundt-form.
- 3Plasser et ovnrack i den nederste tredjedelen av ovnen. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Smør og mel en mini Bundt-form.
- 4Til kakene:
- 5Plasser ananasen i en food processor. Puls til den er grovhakket.
- 6I en non-stick stekepanne på 25 cm (10 tommer), kombiner den hakkede ananasen, 2 ss ananasjuice, sukker og smør. Varm over middels høy varme.
- 7Kok opp blandingen under omrøring av og til.
- 8Kok til væsken har fordampet og blandingen begynner å bli brun, ca. 10–15 minutter.
- 9Skje ananasblandingen i den forberedte formen.
- 10I en stor bakebolle:
- 11Bland eggehviter, vann, vegetabilsk olje, mandeluttrekk, kakeblanding og 2/3 kopp ananasjuice.
- 12Bruk en elektrisk håndmikser og pisk blandingen på middels hastighet i 2 minutter.
- 13Hell røren over den kokte ananasen.
- 14Stek i 28–30 minutter, til kakene begynner å løsne fra sidene av formen og toppen er gyllen.
- 15La kakene avkjøle i 15 minutter.
- 16Legg et stykke bakepapir oppå kakene.
- 17Sett et bakebrett, opp ned, oppå bakepapiret.
- 18Vipp begge formene over, og la kakene avkjøle helt mens de fortsatt er i Bundt-formen, ca. 1 time.
- 19Ta kakene ut av formen og plasser dem på individuelle serveringsfat.