Sticky Toffee Mini Bundt-kaker

Sticky Toffee Mini Bundt-kaker

oppskrift på små, deilige sticky toffee mini bundt kaker. perfekt som dessert eller til kaffekosen. enkel å lage og utrolig smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopper utstenkte dadler, hakket
  • 2. 1 gul banan
  • 3. 1 ½ staver smør, smeltet og litt avkjølt
  • 4. 1 kopp lyst brunt sukker
  • 5. 2 spiseskjeer brandy
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. ½ teskje salt
  • 8. 1 stort egg, pisket
  • 9. 1 ⅔ kopper hvetemel, pluss litt til utstøting av formen
  • 10. 1 teskje bakepulver
  • 11. 1 teskje natron
  • 12. Non-stick matlagingsspray
  • 13. Strøsukker, til utstøting av formen
  • 14. Én 5-unse boks kondensert melk
  • 15. ½ kopp lyst brunt sukker
  • 16. ½ kopp melis
  • 17. ⅓ teskje salt
  • 18. 2 spiseskjeer brandy
  • 19. Isvann, etter behov
  • 20. 2 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en 6-minis Bundt-form
  2. 22. Til kakene: Dekk dadlene med kokende vann og la dem rehydrere i 10 minutter, sil av vannet og mos dem sammen med bananen til en jevn røre. Visp inn det smeltede smøret, brunt sukker, brandy, vanilje, salt og egg. Sikt inn melet, bakepulveret og natronet, og rør forsiktig til alt er godt blandet.
  3. 33. Smør godt inn en 6-minis Bundt-form med kokespray, og strø deretter med en blanding av mel og granulert sukker i forholdet 50/50. Rist av overflødig blanding, og fordel røren jevnt i formene. Sett dem i kjøleskapet i 15 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  4. 44. Dekk et stekebrett med aluminiumsfolie, og plasser en rist eller stekerist oppå. Stek kakene til de spretter tilbake når de lett trykkes på, ca. 20 minutter. Sett formen på risten for avkjøling i 5 minutter, snu deretter formen opp ned på risten og la stå i ytterligere 5 minutter. Løft forsiktig av formen for å løsne kakene, og la dem avkjøle helt, ca. 30 minutter.
  5. 55. Til glasuren: I en liten kjele, kok opp den kondenserte melken og brunt sukker under omrøring av og til, til det blir en tykk karamell, ca. 10 minutter.
  6. 66. I en separat bolle, sikt sammen melis og salt, og visp inn brandyen. Tilsett litt iskaldt vann, en teskje av gangen, til du har en glasur med konsistens som lønnesirup.
  7. 77. Visp inn smøret og glasuren i karamellen til den er jevn, og la den hvile i 10 minutter for å tykne litt. Dypp forsiktig toppen av hver Bundt-kake halvveis ned i karamellen, og plasser dem tilbake på risten slik at glasuren kan renne ned og dekke kakene helt. La glasuren stivne, ca. 15 minutter.