
Sjokoladekake i pundform
lær hvordan du lager en saftig og smakfull sjokoladekake i pounds med denne enkle oppskriften. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- Omtrent 3 spray med non-stick kokespray (ca. 3 sekunder)
- 3/4 kopp smør
- 1 1/2 kopper sukkerblanding (anbefalt: Splenda)
- 1 1/2 kopper skummet melk
- 1/2 kopp eggerstatning
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 kopp kakaopulver
- 1 teskje natron
- 1 spiseskje instant espresso
- 1 teskje salt
- Lett sjokolade-ostekrem, oppskrift følger
- 16 unser lett kremost
- 2 kopper sukkerblanding (anbefalt: Splenda)
- 1 spiseskje lett smør
- 1/2 kopp kakaopulver
- 1/2 teskje instant espressopulver
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- Omtrent 2 spiseskjeer kulturmelk
Fremgangsmåte
- 1Spray innsiden av en rund kakeform på 10 tommer med bakefett og sett til side. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I bollen til en elektrisk mikser med flatpisker, pisk smør og erstatning for sukker til det er lyst gult i fargen.
- 3I en liten bolle, visp sammen melk, eggerstatning og vanilje.
- 4I en middels stor bolle, bland mel, kakaopulver, natron, espresso og salt.
- 5Med mikseren på lav hastighet, veksle mellom å tilsette de tørre og våte ingrediensene til smør- og sukkerblandingen, start med de tørre og avslutt med de tørre. Skrap ned sidene av bollen av og til for å sikre at alt er godt blandet.
- 6Hell røren i den forberedte formen og stek i 1 time, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle i 10 minutter før du fjerner den fra formen. Fjern kaken fra formen og sett til side for å avkjøle helt før du har på frosting.
- 7Når kaken er helt avkjølt, ha på frosting etter ønske.
- 8Bruk flatpiskeren på en elektrisk mikser og pisk kremost, erstatning for bake-sukker og lett smør til det er luftig.
- 9I en liten bolle, bland kakaopulver og espressopulver. Deretter pisker du forsiktig inn kakaopulverblandingen i den kremete osteblandingen.
- 10Tilsett vanilje og pisk til det er godt blandet. Rør inn kulturmelk, én spiseskje av gangen, til frostingen har en smørbar konsistens. Ha på kaken som ønsket.