Eple-rosinssaus
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull apple raisin sauce. Perfekt til dessert eller som tilbehør til ulike retter. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- 1 spiseskje hakket sjalottløk
- 2 kopper eplecider
- 1 1/2 kopper kyllingkraft
- 1 kopp gule rosiner
- 1/2 kopp brunt sukker
- 1/2 appelsin, skrelt og delt i segmenter
- 4 kvister fersk timian
- 1 laurbærblad
- 4 hele nellikspiker
- En klype kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp vegetabilsk olje i en kjele over middels varme. Kok og rør hvitløk og sjalottløk i den varme oljen til det begynner å dufte, 1 til 2 minutter.
- 2Rør inn eplecider, kyllingkraft, rosiner, brunt sukker, appelsinbåter, timian, laurbærblad og nellik i hvitløk og sjalottløk. La det småkoke til sausen er redusert til halvparten, og rør ofte, ca. 15 til 20 minutter. Smak til med kosher-salt.