Eple-rosinssaus

Eple-rosinssaus

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull apple raisin sauce. Perfekt til dessert eller som tilbehør til ulike retter. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 1 spiseskje hakket sjalottløk
  • 2 kopper eplecider
  • 1 1/2 kopper kyllingkraft
  • 1 kopp gule rosiner
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1/2 appelsin, skrelt og delt i segmenter
  • 4 kvister fersk timian
  • 1 laurbærblad
  • 4 hele nellikspiker
  • En klype kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp vegetabilsk olje i en kjele over middels varme. Kok og rør hvitløk og sjalottløk i den varme oljen til det begynner å dufte, 1 til 2 minutter.
  2. 2Rør inn eplecider, kyllingkraft, rosiner, brunt sukker, appelsinbåter, timian, laurbærblad og nellik i hvitløk og sjalottløk. La det småkoke til sausen er redusert til halvparten, og rør ofte, ca. 15 til 20 minutter. Smak til med kosher-salt.