
Platski
oppskrift på platski, en tradisjonell rett som er perfekt for helgen. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 store poteter, revet
- 2. 1 teskje løkpulver
- 3. 1/2 teskje hvitløkpulver
- 4. 1 teskje salt, eller etter smak
- 5. 1/2 teskje paprika
- 6. 1 spiseskje hvetemel
- 7. malt svart pepper etter smak
- 8. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor bolle blander du poteter, løkpulver, hvitløkpulver, salt, paprika, mel og pepper. Bland godt.
- 22. Smør en middels stor stekepanne med olje og varm opp på middels høy varme. Bruk en gaffel eller skje til å spre et tynt lag av potetblandingen over hele bunnen av pannen. La pannekaken bli så tynn som mulig, uten sprekker eller hull. Stek i 2 minutter, eller til den er gyllenbrun. Snu den med en stekespade og stek på den andre siden.
- 33. Gjenta med resten av potetblandingen.