Platski

Platski

oppskrift på platski, en tradisjonell rett som er perfekt for helgen. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store poteter, revet
  • 2. 1 teskje løkpulver
  • 3. 1/2 teskje hvitløkpulver
  • 4. 1 teskje salt, eller etter smak
  • 5. 1/2 teskje paprika
  • 6. 1 spiseskje hvetemel
  • 7. malt svart pepper etter smak
  • 8. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor bolle blander du poteter, løkpulver, hvitløkpulver, salt, paprika, mel og pepper. Bland godt.
  2. 22. Smør en middels stor stekepanne med olje og varm opp på middels høy varme. Bruk en gaffel eller skje til å spre et tynt lag av potetblandingen over hele bunnen av pannen. La pannekaken bli så tynn som mulig, uten sprekker eller hull. Stek i 2 minutter, eller til den er gyllenbrun. Snu den med en stekespade og stek på den andre siden.
  3. 33. Gjenta med resten av potetblandingen.