Autentisk kylling Tikka Masala
oppskrift på autentisk kylling tikka masala, en klassisk indisk rett med rike smaker. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp naturell yoghurt
- 2 teskjeer garam masala
- 2 teskjeer paprika
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1/2 teskje malt koriander
- 450 gram kyllingbryst uten skinn og bein – skåret i 2,5 cm brede strimler
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 teskje spisskummenfrø
- 1 stor løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 spiseskje fersk ingefær, revet
- 2 grønne chili, finhakket
- 2 Roma-tomater, hakket
- 1/2 kopp tomatpuré
- 1/4 kopp vann
- 1 teskje garam masala
- 1/2 teskje malt koriander
- 1/2 teskje malt gurkemeie
- 1/2 kopp kremfløte
- 1/2 teskje salt, eller etter smak
- 1/2 bunt koriander til pynt
Fremgangsmåte
- 1Bland yoghurt, 2 teskjeer garam masala, paprika, svart pepper, 1/2 teskje salt, cayennepepper og 1/2 teskje koriander i en stor bolle. Tilsett kyllingstrimler og vend godt slik at de blir dekket av krydderblandingen. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet i 2 timer.
- 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate.
- 3Legg kyllingstrimlene på den forberedte bakeplaten, med litt mellomrom mellom hver, og stek i den forvarmede ovnen til de er godt brunet og ikke lenger rosa innvendig, ca. 10 minutter. Ta ut og sett til side.
- 4Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels varme. Kok og rør inn spisskummenfrø til de er lett ristet og aromatiske, ca. 3 minutter. Tilsett løk; kok og rør til løken begynner å mykne, 4–5 minutter. Rør inn hvitløk, ingefær og grønne chili, og fortsett å koke til løken er brunet, 15–20 minutter. Kok og rør inn tomater, tomatpuré og vann i løkblandingen til tomatene begynner å brytes ned og blande seg inn i løkblandingen, ca. 10 minutter.
- 5Kok og rør inn 1 teskje garam masala, 1/2 teskje koriander og gurkemeie i tomatblandingen. Vend inn den kokte kyllingen, tilsett fløte, og rør godt slik at alt blir dekket. Dekk til og la det småkoke i 10 minutter. Smak til med 1/2 teskje salt og pynt med koriander.