
Artisjokk, geitost og kyllingpizza
Lær hvordan du lager en deilig pizza med artisjokk, geitost og kylling. En smakfull rett perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Olje- eller vegetabilsk spray til matlaging
- 2 benfrie, skinnløse kyllingbryst (ca. 115 gram hver), tynne skiver
- 1/4 teskje tørket oregano
- 115 gram geitost
- 1/2 kopp fettfri ricotta
- 1 fullkornspizzabunn (12 tommer)
- 1 kopp skylt og drenert hermetiske artisjokkhjerter, delt i to
- 2 store plommetomater, hakket
- 2 spiseskjeer revet Parmesan
- 1 spiseskje fersk oregano
Fremgangsmåte
- 1Still inn ovnen på grillingsfunksjon. Lett børst en stor grillpanne med matlagingsspray. Strø kylling med tørket oregano; krydre med salt og pepper; legg kyllingen i pannen. Grill i 2 minutter på hver side. Fjern pannen fra ovnen; still inn ovnen på 230°C (450°F). Bland geitost og ricotta i en bolle; fordel jevnt over pizzabunnen, med en 2,5 cm bred kant. Topp med kylling, artisjokker og tomater; strø over Parmesan. Stek til Parmesan er gyllen, ca. 8 minutter. Strø over fersk oregano og server.
- 2Still inn ovnen på grillingsfunksjon. Lett børst en stor grillpanne med matlagingsspray. Strø kylling med tørket oregano; krydre med salt og pepper; legg kyllingen i pannen. Grill i 2 minutter på hver side. Fjern pannen fra ovnen; still inn ovnen på 230°C (450°F). Bland geitost og ricotta i en bolle; fordel jevnt over pizzabunnen, med en 2,5 cm bred kant. Topp med kylling, artisjokker og tomater; strø over Parmesan. Stek til Parmesan er gyllen, ca. 8 minutter. Strø over fersk oregano og server.