
Romantisk kylling med artisjokker og sopp
Lær hvordan du lager en romantisk kyllingrett med artisjokker og sopp. Perfekt for en spesiell anledning eller en deilig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
- salt og pepper etter smak
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 spiseskje smør
- 1 (400 gram) boks med marinerte, kvartede artisjokkhjerter, drenert, væsken beholdes
- 1 kopp skivede ferske sopp
- 1 kopp hvitvin
- 1 spiseskje kapers
Fremgangsmåte
- 1Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp olje og smør i en stor stekepanne over middels varme. Brun kyllingen i olje og smør i 5 til 7 minutter på hver side; ta den ut av pannen og sett den til side.
- 2Legg artisjokkhjertene og sopp i pannen, og stek til soppen er brun og mør. Legg kyllingen tilbake i pannen, og hell over den reserverte artisjokksaften og vinen. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke i ca. 10 til 15 minutter, til kyllingen ikke lenger er rosa og saften er klar.
- 3Rør inn kapers, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Ta av varmen; server umiddelbart.