Romantisk kylling med artisjokker og sopp

Romantisk kylling med artisjokker og sopp

Lær hvordan du lager en romantisk kyllingrett med artisjokker og sopp. Perfekt for en spesiell anledning eller en deilig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
  • salt og pepper etter smak
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 spiseskje smør
  • 1 (400 gram) boks med marinerte, kvartede artisjokkhjerter, drenert, væsken beholdes
  • 1 kopp skivede ferske sopp
  • 1 kopp hvitvin
  • 1 spiseskje kapers

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp olje og smør i en stor stekepanne over middels varme. Brun kyllingen i olje og smør i 5 til 7 minutter på hver side; ta den ut av pannen og sett den til side.
  2. 2Legg artisjokkhjertene og sopp i pannen, og stek til soppen er brun og mør. Legg kyllingen tilbake i pannen, og hell over den reserverte artisjokksaften og vinen. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke i ca. 10 til 15 minutter, til kyllingen ikke lenger er rosa og saften er klar.
  3. 3Rør inn kapers, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Ta av varmen; server umiddelbart.