
Orecchiette-pasta på Carluccio's måte
Lær hvordan du lager tradisjonell orecchiette pasta på carluccio's måte. En enkel og smakfull oppskrift for pastaelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Salt
- 2 store bundter brokkoli rabe, vasket, trimmet og stilkene delt
- 1 pund orecchiette-pasta
- 6 ss ekstra jomfru olivenolje
- 1 pund fersk italiensk pølse, fjernet fra skinnet og smuldret
- 4 hvitløksfedd
- En klype knuste rød pepperflak, valgfritt
- 1 boks cannellini-bønner, drenert og skylt
- 1 kopp grønnsaksbuljong
- 1/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, kok opp 5 til 6 liter (20 til 24 kopper) vann og tilsett salt etter smak. Forbered et isvannbad. Blansjer brokkoli rabe i det kokende vannet i 1 til 2 minutter. Fjern med en hullsleiv og overfør til isvannet for å stoppe kokeprosessen og bevare den fine, grønne fargen. Når det er avkjølt, sil brokkoli rabe og tørk det forsiktig.
- 2Sett det samme vannet tilbake på kok og tilsett mer salt. Kok orecchiette i det kokende vannet i henhold til pakkens anvisninger, og ta vare på 1 kopp av pastavannet før du siler av.
- 3Mens pastaen koker, tilsett extra virgin olivenolje i en stor stekepanne og varm opp. Tilsett smuldret pølse, hvitløk og knuste rød pepperflak, og kok i 2 til 3 minutter. Tilsett cannellini-bønner og brokkoli rabe, og fortsett å koke i ytterligere 2 til 3 minutter. Tilsett grønnsaksbuljong og kok til væsken er redusert til halvparten.
- 4Sil av den kokte pastaen, tilsett den i stekepannen sammen med de andre ingrediensene, og la smakene sette seg ved å koke i ytterligere 3 til 4 minutter. Tilsett litt av det reserverte pastavannet om nødvendig. Strø over revet ost og nykvernet pepper etter smak.