Orecchiette-pasta på Carluccio's måte

Orecchiette-pasta på Carluccio's måte

Lær hvordan du lager tradisjonell orecchiette pasta på carluccio's måte. En enkel og smakfull oppskrift for pastaelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Salt
  • 2 store bundter brokkoli rabe, vasket, trimmet og stilkene delt
  • 1 pund orecchiette-pasta
  • 6 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 1 pund fersk italiensk pølse, fjernet fra skinnet og smuldret
  • 4 hvitløksfedd
  • En klype knuste rød pepperflak, valgfritt
  • 1 boks cannellini-bønner, drenert og skylt
  • 1 kopp grønnsaksbuljong
  • 1/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele, kok opp 5 til 6 liter (20 til 24 kopper) vann og tilsett salt etter smak. Forbered et isvannbad. Blansjer brokkoli rabe i det kokende vannet i 1 til 2 minutter. Fjern med en hullsleiv og overfør til isvannet for å stoppe kokeprosessen og bevare den fine, grønne fargen. Når det er avkjølt, sil brokkoli rabe og tørk det forsiktig.
  2. 2Sett det samme vannet tilbake på kok og tilsett mer salt. Kok orecchiette i det kokende vannet i henhold til pakkens anvisninger, og ta vare på 1 kopp av pastavannet før du siler av.
  3. 3Mens pastaen koker, tilsett extra virgin olivenolje i en stor stekepanne og varm opp. Tilsett smuldret pølse, hvitløk og knuste rød pepperflak, og kok i 2 til 3 minutter. Tilsett cannellini-bønner og brokkoli rabe, og fortsett å koke i ytterligere 2 til 3 minutter. Tilsett grønnsaksbuljong og kok til væsken er redusert til halvparten.
  4. 4Sil av den kokte pastaen, tilsett den i stekepannen sammen med de andre ingrediensene, og la smakene sette seg ved å koke i ytterligere 3 til 4 minutter. Tilsett litt av det reserverte pastavannet om nødvendig. Strø over revet ost og nykvernet pepper etter smak.