
Paideig
Lær hvordan du lager en sprø og smakfull pai skorpe med vår enkle oppskrift. Perfekt for alle typer paier og kaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bol, arbeid gradvis inn vegetabilsk fett i melet med en kakespade til det ligner en grov deig, ca. 3 eller 4 minutter. I en liten bolle, pisk egget med en gaffel og hell det deretter i melet/fett-blandingen. Tilsett kaldt vann, hvit eddik og salt. Rør forsiktig sammen til alle ingrediensene er godt blandet.
- 22. Del deigen i to like store deler. Form to jevnstor baller av deigen og legg begge ballene i en stor plastpose. Bruk en kjevle til å forsiktig trykke hver deigball litt flatere (til ca. 1/2 tomme tykkelse) for å gjøre utkjevlingen lettere senere. Lukk posene godt og legg dem i fryseren til du skal bruke dem. (Hvis du skal bruke deigen med en gang, er det fortsatt lurt å legge den i fryseren i ca. 15–20 minutter for å kjøle den ned).
- 33. Når du er klar til å bruke deigen til å lage en paibunn, ta den ut av fryseren og la den tine i 15 minutter. På en melet overflate, kjevle ut deigen, start fra midten og arbeid deg utover. Strø litt mel over deigen hvis den er litt for fuktig. Hvis deigen setter seg fast i benkeplaten, bruk en metallspatel og skrap forsiktig opp deigen, snu den og fortsett å kjevle ut til den er ca. 1/2 tomme større i diameter enn paiformen.
- 44. Med en spatel, løft forsiktig deigen fra overflaten av benkeplaten og legg den i paiformen. Trykk deigen forsiktig opp mot kantene av formen. Gå rundt formen og klyp og tøy deigen for å lage en jevn kant.