Hello Fresh Mobile Banner
Peanøttsmørkake med ostekrem

Peanøttsmørkake med ostekrem

Lær hvordan du lager en kremet peanut butter cheesecake med denne enkle oppskriften. Perfekt for dessertbordet eller helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 pund kremost
  • 1 1/2 kopper sukker
  • 4 store egg
  • 1 kopp kremet peanøttsmør
  • 1 spiseskje allsidig mel
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • Melis eller myntepulver

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. 2Bland kremost og peanøttsmør i en stor bolle. Pisk blandingen med en elektrisk mikser (med visp) til den er jevn. Tilsett gradvis sukker og mel. Pisk på middels hastighet til sukker og mel er godt innarbeidet i ost- og peanøttsmørblandingen. Skrap ned sidene av bollen før du tilsetter eggene. Tilsett eggene litt etter litt, og fortsett å piske på middels hastighet i to eller tre minutter til blandingen er glatt. Rør inn vaniljeekstrakt. Vær forsiktig så du ikke overmikser. Ta bollen ut av mikseren. Hell blandingen i den forberedte peanøttsmør-kjeksbunnen. Sett ostekaken i ovnen på midterste rille. Stek ostekaken i vannbad i omtrent 2 timer på 175 grader, eller til en kniv som settes inn i midten av kaken kommer ut ren. Dryss med melis eller strø over hakket mynte.
  3. 3PEANØTTSMØRKJEKSBUNN:
  4. 410 peanøttsmørkjeks
  5. 51 teskje sukker
  6. 62 eller 3 spiseskjeer smeltet smør
  7. 7Vegetabilsk oljespray
  8. 8Bruk hendene til å smuldre peanøttsmørkjeksene i en liten bolle. Tilsett 1 teskje sukker. Tilsett 2 eller 3 spiseskjeer smeltet smør (avhengig av ønsket konsistens). Bland godt. Spray en 23 cm (9 tommer) rund springform med vegetabilsk oljespray. Legg ingrediensene i bunnen av formen. Bruk fingertuppene eller en skje til å presse ingrediensene sammen til en jevn bunn.