
Peanøttsmørkake med ostekrem
Lær hvordan du lager en kremet peanut butter cheesecake med denne enkle oppskriften. Perfekt for dessertbordet eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 pund kremost
- 1 1/2 kopper sukker
- 4 store egg
- 1 kopp kremet peanøttsmør
- 1 spiseskje allsidig mel
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- Melis eller myntepulver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader.
- 2Bland kremost og peanøttsmør i en stor bolle. Pisk blandingen med en elektrisk mikser (med visp) til den er jevn. Tilsett gradvis sukker og mel. Pisk på middels hastighet til sukker og mel er godt innarbeidet i ost- og peanøttsmørblandingen. Skrap ned sidene av bollen før du tilsetter eggene. Tilsett eggene litt etter litt, og fortsett å piske på middels hastighet i to eller tre minutter til blandingen er glatt. Rør inn vaniljeekstrakt. Vær forsiktig så du ikke overmikser. Ta bollen ut av mikseren. Hell blandingen i den forberedte peanøttsmør-kjeksbunnen. Sett ostekaken i ovnen på midterste rille. Stek ostekaken i vannbad i omtrent 2 timer på 175 grader, eller til en kniv som settes inn i midten av kaken kommer ut ren. Dryss med melis eller strø over hakket mynte.
- 3PEANØTTSMØRKJEKSBUNN:
- 410 peanøttsmørkjeks
- 51 teskje sukker
- 62 eller 3 spiseskjeer smeltet smør
- 7Vegetabilsk oljespray
- 8Bruk hendene til å smuldre peanøttsmørkjeksene i en liten bolle. Tilsett 1 teskje sukker. Tilsett 2 eller 3 spiseskjeer smeltet smør (avhengig av ønsket konsistens). Bland godt. Spray en 23 cm (9 tommer) rund springform med vegetabilsk oljespray. Legg ingrediensene i bunnen av formen. Bruk fingertuppene eller en skje til å presse ingrediensene sammen til en jevn bunn.