
Fullkornsbrød til smøring med linfrø, sesamfrø og solsikkefrø
oppskrift på næringsrikt fullkorns sandwichbrød med linfrø, sesam og solsikkefrø – perfekt til frokost eller lunsj med sunne ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp (0,6 unser) sesamfrø
- 2. 1/4 kopp (0,6 unser) solsikkefrø
- 3. 1/4 kopp (0,6 unser) linfrø
- 4. Vann
- 5. 3 3/4 kopper (1 pund pluss 1,8 unser) økologisk fullkornsmel av hvete
- 6. 1 spiseskje malt
- 7. 1 1/8 kopp (8,4 unser) vann
- 8. 3/4 kopp (3,2 unser) honning
- 9. 3/4 kopp (2,9 unser) surdeigsstarter
- 10. 1/3 blokk fersk gjær
- 11. 1 spiseskje havsalt
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg sesamfrø, solsikkefrø og linfrø i vann over natten. Bland frøene og vannet med mel, malt, 1 1/8 kopper vann og honning. La det hvile i 10 minutter. Tilsett surdeigsstarter og gjær. Elt for hånd i omtrent 14 til 18 minutter (maskinelt i 12 til 14 minutter). Tilsett salt de siste 4 minuttene av eltingen. La deigen heve i en smurt bolle, dekket med et fuktig kjøkkenhåndkle, ved 78 grader i ca. 2 ½ time eller til den har doblet seg i størrelse. Del deigen i 3 smurte brødformer. Stek i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 50 minutter.