Mandler- og sjokoladekluster

Mandler- og sjokoladekluster

Lær hvordan du lager deilige mandel- og sjokoladekluster med denne enkle oppskriften. Perfekt som snack eller nytelse når som helst på året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp (ca. 3 gram) ristet, skivede mandler
  • 2. 24 individuelt innpakkede karamellkarameller (ca. 6 gram)
  • 3. 1 kopp (ca. 6 gram) bittersøt sjokoladeknapper
  • 4. 4 til 6 spiseskjeer krem, romtemperert, fordelt
  • 5. 1 kopp (ca. 6 gram) hvit sjokoladeknapper
  • 6. Spesialutstyr: 2 mini-muffinformer

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Lett smør mini-muffinsformene med vegetabilsk oljespray. Plasser 1 teskje med skivede nøtter i hver av muffinsformene. Pakk ut karamellene, kutt hver karamell i fire deler og legg 4 kvartaler (1 karamell) i hver muffinsform oppå nøttene i ett lag. Stek i ovnen til karamellen akkurat har smeltet og begynt å spre seg, omtrent 8 minutter. Pass på å ikke smelte karamellen for mye, da vil den boble, brenne seg og bli for hard. Sett mini-muffinsformene i kjøleskapet i 5 minutter for å avkjøle. Ta ut nøtteklumpene fra formene og sett til side.
  3. 33. I mellomtiden smeltes den mørke sjokoladen i et vannbad over lav varme. Visp inn 2 til 3 spiseskjeer med krem i sjokoladen for å gjøre den litt tynnere til å dekke klumpene. Dypp halve nøtteklumpene i den mørke sjokoladen og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Sett klumpene tilbake i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.
  4. 44. Smelt den hvite sjokoladen i et vannbad over lav varme. Visp inn 2 til 3 spiseskjeer med krem i sjokoladen for å gjøre den litt tynnere til å dekke klumpene. Dypp resten av nøtteklumpene i den hvite sjokoladen og legg dem på det bakepapirkledde stekebrettet sammen med de andre sjokoladebelagte klumpene. Sett klumpene tilbake i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.