Rustikke paier og galetter

Rustikke paier og galetter

oppskrifter på rustic pies og galettes som kombinerer rustikk sjarm med deilig smak. perfekt for både hverdags og helg. prøv våre enkle fremgangsmåter i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Perfekt paibunn (1 deig), oppskrift følger
  • 450 gram fersk frukt, uten stein, skåret i skiver og eventuelt skrelt (anbefalt: kirsebær, bær, fersken, plommer, aprikoser, pærer, epler, rabarbra)
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer mel
  • Krydder og krydderblandinger etter smak (anbefalt: sitrusskall, sitrusjuice, rene ekstrakter, kanel, muskatnøtt, kardemomme, friske urter, osv.)
  • 1 spiseskje kaldt usaltet smør, i biter
  • 1 stort egg, lett pisket
  • 2 teskjeer sukker (anbefalt: turbinadosukker)
  • 1 1/2 kopper mel
  • 1/2 teskje salt
  • 3/4 kopp (1 1/2 stang) usaltet smør, i små biter, avkjølt eller frosset
  • 4 til 6 spiseskjeer iskaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et stort bakepapir eller aluminiumsfolie på et stekebrett.
  2. 2Rør sammen den forberedte frukten, 1/2 kopp sukker, mel og krydder og/eller smakstilsetninger i en stor bolle til det er godt blandet.
  3. 3På en godt melet overflate, bruk en lett melet kjevle, kjevle ut deigen til en stor sirkel, omtrent 30 til 35 centimeter i diameter. Sørg for at deigen er godt avkjølt.
  4. 4Skje fruktblandingen midt på deigen, og la det være en 2,5 cm bred kant rundt. Brett deigens kanter over frukten, og legg små smørbiter over fyllet.
  5. 5Pensle deigen lett med egg, og dryss over 2 teskjeer sukker.
  6. 6Stek paiskallet til det er gyllent og fyllet bobler, ca. 25 til 30 minutter. Dekk til med aluminiumsfolie hvis deigen blir for raskt brun. La avkjøle.
  7. 7Server den varme galetten med iskrem.
  8. 8Kok's notat: Den samme oppskriften kan lages i individuelle porsjoner.
  9. 9For å lage paideig:
  10. 10Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  11. 11I en blandebolle, bland mel og salt. Kutt eller arbeid inn smøret i melet med fingrene eller en paiblander til du har store erte-store biter fordelt i deigen. Alternativt kan du pulsere deigen i en food processor, eller blande i en kjøkkenmaskin med eltekroken på lav hastighet.
  12. 12Tilsett iskaldt vann litt etter litt mens du rører med en gaffel, eller i food processoren eller maskinen, til deigen akkurat er blandet. Pass på å ikke overarbeide deigen. Del deigen i to baller, flate dem og la dem hvile i kjøleskapet i minst 15 minutter.
  13. 13Kjevle ut én av de kalde deigballene til en størrelse som passer en 23 cm paiform. Sett den andre