
Sjokoladebelagt toffee
Lær hvordan du lager sjokoladekledd toffee med enkel oppskrift. Perfekt som søt snack eller dessert, klar på kort tid!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forbered et stekebrett med et silikon bakepapir eller smør det med smørpapir eller voksark.
- 22. I en stor, tykkbunnet kjele med et sukkertermometer festet til, kok opp alle ingrediensene, unntatt sjokoladen, på middels lav varme.
- 33. Fortsett å koke og rør i blandingen til den når 275 grader Fahrenheit på sukkertermometeret.
- 44. Blandingen vil bli mye tykkere. Rør konstant til den når 315 grader Fahrenheit, noe som vil skje ganske raskt. Ta den av varmen og rør til den er veldig glatt, bare noen sekunder.
- 55. Hell toffeen på det forberedte stekebrettet.
- 66. Bruk en slikkepott til å fordele toffeen jevnt, arbeid raskt fordi toffeen vil stivne raskt.
- 77. Bruk en kjevle eller pizzaskjærer, VELDIG SKÅNSOMT (du vil ikke skjære så dypt at du faktisk når bunnen, ellers kan du ødelegge silpaten), til å skjære toffeen i bitestørrelse biter.
- 88. Du bør få omtrent 72 biter. Arbeid igjen raskt slik at toffeen ikke stivner før du er ferdig.
- 99. La toffeen hvile til romtemperatur, og bryt deretter opp bitene.
- 1010. Smelt sjokoladen over et vannbad til den er helt glatt. Ta den av varmen og la den avkjøles til litt over romtemperatur. Hvis sjokoladen er for varm, vil den renne av toffeen og gi deg et dårlig dekke; hvis den er for kald, vil den være for tykk til å jobbe med.
- 1111. Sett opp et annet stekebrett med et ark bakepapir eller voksark.
- 1212. Dypp en bit av toffeen i sjokoladen. Bruk en gaffel til å snu toffeen slik at den dekkes på begge sider.
- 1313. Løft den dekkede toffeen ut av sjokoladen og rist forsiktig for å fjerne overflødig sjokolade.
- 1414. For å få en jevn og fin b