Grillet aubergine med hvitløksaus og mynte

Grillet aubergine med hvitløksaus og mynte

oppskrift på smakfull grillede aubergine skiver servert med kremet hvitløksaus og frisk mynte, perfekt som forrett eller tilbehør i sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 ss finhakket hvitløk
  • 2. Salt og pepper
  • 3. 2 ss riseddik
  • 4. 2 ss soyasaus
  • 5. 1 ss sesamolje
  • 6. 1/4 ts rød chili flakes
  • 7. 4 asiatiske auberginer, delt i to på langs
  • 8. Vegetabilsk olje
  • 9. Hakkede ferske mynte- eller korianderblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Lag en pasta ved å knuse hvitløken med litt salt og tilsett i en liten bolle. Visp inn eddik, soyasaus, sesamolje og rød chili-flak.
  3. 33. Varm opp grillen til høy varme. Pensle auberginen med olje og krydre med salt og pepper. Grill til den er lett forkullet og akkurat gjennomkokt. Skjær hver halvdel i 1/2-tommers skiver og legg dem på et fat. Drypp over eddikblandingen og strø over mynte eller koriander.