Spaghetti Aglio e Olio

Spaghetti Aglio e Olio

Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten spaghetti aglio e olio. Rask, enkel og perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 1 pund tørket spaghetti
  • 3. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til avslutning
  • 4. 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 5. 4 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 6. 1/2 kopp grovhakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann, tilsett pastaen og kok, rør om etter ett minutt, til den er omtrent tre fjerdedeler ferdigkokt.
  3. 3I mellomtiden, varm opp olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett rød pepperflak og hvitløk, og kok til det akkurat begynner å bli gyllent, deretter tilsett persille.
  4. 4Tilsett en øse av pastavannet for å stoppe kokeprosessen og la smakene blande seg.
  5. 5Når pastaen er tre fjerdedeler ferdigkokt, ta den opp av vannet og ha den i stekepannen. Tilsett mer pastavann etter behov for å fullføre kokingen av pastaen, slik at væsken reduseres og danner en saus.
  6. 6Krydre med salt hvis ønskelig, og overfør til et stort serveringsfat.
  7. 7Drypp over litt mer olivenolje og server.