Eplepai-eggroll

Eplepai-eggroll

Lær hvordan du lager deilige eplepai egg rolls - en lun og smakfull dessert med sprø ytre og søt eplefyll. Perfekt for helgen eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør
  • 2. 3 Granny Smith- epler, skrellet, kjernet og skåret i 1/4-tommers biter
  • 3. 1/2 vaniljestang, delt og frøene skrapet ut
  • 4. 1/2 kopp sukker
  • 5. 1/2 teskje malt kanel
  • 6. En klype salt
  • 7. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 8. 2 spiseskjeer sitronsaft (ca. halve en sitron)
  • 9. Åtte 15 cm kvadratiske eggroll-omslag
  • 10. 2 egg, pisket
  • 11. Peanørolje til steking
  • 12. Melis, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Til fyllet: Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett eplene og vaniljebønnen, og sautér i omtrent 2 minutter. Tilsett sukker, kanel og salt i pannen, og kok til eplene begynner å få en lett karamell-gullaktig farge, men ikke faller fra hverandre, i 6 til 8 minutter. Eplene skal fortsatt ha litt motstand. Tilsett melet og kok i ytterligere 3 til 5 minutter for å fjerne den rå smaken av melet. Rør inn sitronsaften. Fordel fyllet jevnt utover på et bakepapirkledd stekebrett og sett i kjøleskapet til det er kaldt.
  2. 22. Til eggrullene: Legg en eggrull-omslag i diamantform på et skjærebrett foran deg. Pensle kantene med sammenvispet egg. Skje 2 til 3 spiseskjeer med fyllet i midten av omslaget. Pass på å la det være omtrent 1 tomme mellom fyllet og kantene på omslaget. Brett den enden av omslaget som er nærmest deg over fyllet, og brett deretter sidene over. Rull til slutt omslaget til en stram sylinder, og tuck inn og stram til etter hvert som du ruller.
  3. 33. Gjenta med de resterende omslagene til alt fyllet er brukt opp. Husk å dekke de ubrukte omslagene, samt de ferdige eggrullene, med et kjøkkenhåndkle for å forhindre at de tørker ut.
  4. 44. Tilsett 10 til 13 centimeter olje i en tykkbunnet gryte eller en nederlandsk ovn, og varm opp til 350 grader Fahrenheit.
  5. 55. Friter eggrullene i porsjoner på 4 stykker til de er gyldne og sprø, i 8 til 10 minutter. Overfør til et stekebrett dekket med papirhåndkle.
  6. 66. Server med et dryss av melis.