Fint Mac and Cheese

Fint Mac and Cheese

oppskrift på fancy mac and cheese som er kremet, smakfull og perfekt for spesielle anledninger. enkel å lage og garantert suksess.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund hvite knapperøyking- eller cremini-sopper, delt i kvarter
  • 2. Olivenolje, til å dryppe over
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 8 skiver tyktskåret bacon
  • 5. 2 gule løk, skrelt, delt i to og tynne skiver
  • 6. 5 spiseskjeer smør, pluss mer til å smøre pannen
  • 7. 1 ½ pund makaroni
  • 8. ¼ kopp hvetemel
  • 9. 2 kopper helmelk
  • 10. ⅓ kopp fløte (half-and-half)
  • 11. 2 egg, pisket
  • 12. ¾ kopp revet fontina
  • 13. ¾ kopp revet gruyère
  • 14. ¾ kopp revet Parmesan
  • 15. 4 unser smuldret geitost (chèvre)
  • 16. 4 unser smuldret gorgonzola eller annen blåmuggost

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  3. 33. Drypp soppen med olivenolje, og strø over salt og pepper. Stek i ovnen til den er dyp gyldenbrun, 20 til 25 minutter. Sett til side. Prøv å la være å spise dem før makaroni er ferdig. Skru ned varmen til 175 grader Celsius.
  4. 44. Deretter, stek de tykke baconbiter til de er seige, men ikke sprø. Hakk opp baconet i bitestørrelse. Sett til side. Prøv å la være å spise dem før makaroni er ferdig.
  5. 55. I en stor stekepanne over middels lav varme, sautér løken i 1 spiseskje smør, og rør av og til, til den er gyldenbrun, ca. 15 minutter. Sett til side. Prøv å la være å... å, forresten.
  6. 66. Kok makaroni til den er nesten al dente. Sett til side.
  7. 77. For å lage sausen, smelt de resterende 4 spiseskjeene smør i en stor kjele over middels varme. Strø over melet, og visp for å blande. La rouxen koke i et minutt eller så, mens du visper kontinuerlig. Hell deretter i melken, og visp hele tiden. La den hvite sausen koke til den er tykk og boblete, 3 til 5 minutter. Deretter, tilsett fløten, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper.
  8. 88. Ha litt av den varme hvite sausen i de piskede eggene for å temperere dem, og rør med en gaffel for å blande uten å koke eggene. Hell de tempererte eggene i den hvite sausen, og rør kontinuerlig mens du tilsetter. Tilsett fontina, gruyère, parmesan og geitosten. Rør til all osten har smeltet. Bland inn den kokte makaroni og rør for å dekke. Tilsett litt melk eller varmt vann om nødvendig for å tynne ut sausen.
  9. 99. Smør en 23 x 33 cm stor