
Fint Mac and Cheese
oppskrift på fancy mac and cheese som er kremet, smakfull og perfekt for spesielle anledninger. enkel å lage og garantert suksess.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 33. Drypp soppen med olivenolje, og strø over salt og pepper. Stek i ovnen til den er dyp gyldenbrun, 20 til 25 minutter. Sett til side. Prøv å la være å spise dem før makaroni er ferdig. Skru ned varmen til 175 grader Celsius.
- 44. Deretter, stek de tykke baconbiter til de er seige, men ikke sprø. Hakk opp baconet i bitestørrelse. Sett til side. Prøv å la være å spise dem før makaroni er ferdig.
- 55. I en stor stekepanne over middels lav varme, sautér løken i 1 spiseskje smør, og rør av og til, til den er gyldenbrun, ca. 15 minutter. Sett til side. Prøv å la være å... å, forresten.
- 66. Kok makaroni til den er nesten al dente. Sett til side.
- 77. For å lage sausen, smelt de resterende 4 spiseskjeene smør i en stor kjele over middels varme. Strø over melet, og visp for å blande. La rouxen koke i et minutt eller så, mens du visper kontinuerlig. Hell deretter i melken, og visp hele tiden. La den hvite sausen koke til den er tykk og boblete, 3 til 5 minutter. Deretter, tilsett fløten, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper.
- 88. Ha litt av den varme hvite sausen i de piskede eggene for å temperere dem, og rør med en gaffel for å blande uten å koke eggene. Hell de tempererte eggene i den hvite sausen, og rør kontinuerlig mens du tilsetter. Tilsett fontina, gruyère, parmesan og geitosten. Rør til all osten har smeltet. Bland inn den kokte makaroni og rør for å dekke. Tilsett litt melk eller varmt vann om nødvendig for å tynne ut sausen.
- 99. Smør en 23 x 33 cm stor