Havregryns- og tranebærkjeks

Havregryns- og tranebærkjeks

Lær hvordan du lager myke og smakfulle havregrynsvinger med tranebær. Perfekt som snacks eller til kaffen, enkelt å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp fullkornsmel
  • 2. 1 ½ kopper hurtigkokte havregryn
  • 3. ½ kopp lett pakket brunt sukker
  • 4. 1 ½ teskje natron
  • 5. 1 teskje malt kanel
  • 6. ½ teskje malt muskatnøtt
  • 7. ½ teskje salt
  • 8. ½ teskje malt ingefær
  • 9. ⅔ kopp eplesaus
  • 10. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 11. ½ kopp tørkede, søtede tranebær (anbefalt: Craisins)
  • 12. 1 egg
  • 13. 1 spiseskje smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. I en stor bolle, bland alle ingrediensene. Rør til det er godt blandet.
  3. 33. Ta to spiseskjeer av røren og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Flate ut hver kokie med baksiden av en spiseskje. Gjenta til hele brettet er fylt, vær forsiktig så du ikke overfyller det. Stek i ca. 10 minutter, eller til de er lett gyldne.
  4. 44. Avkjøl på en rist i minst 5 minutter. Oppbevar i en lufttett beholder.
  5. 55. For å lage en kokie-frossen yoghurt-sandwich, plasser en liten kule fettfri frossen yoghurt på en kokie og legg en annen kokie oppå.