
Myke havrekjeks
Oppdag den perfekte oppskriften på myke havregrynkjeks. Enkle å lage, sunne og deilige – ideell for enhver anledning. Prøv dem i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp smør, mykt
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 kopp pakket brunt sukker
- 2 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje salt
- 1 1/2 teskjeer malt kanel
- 3 kopper hurtigkokende havregryn
Fremgangsmåte
- 1I en middels bolle, rør sammen smør, hvitt sukker og brunt sukker. Tilsett eggene én om gangen, og rør deretter inn vanilje. Bland mel, bakepulver, salt og kanel; rør dette inn i den rørte blandingen. Tilsett havregryn. Dekk til og avkjøl deigen i minst én time.
- 2Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C). Smør kakeplater. Form deigen til valnøttstore kuler og plasser dem 2 tommer fra hverandre på kakeplatene. Trykk ned hver kake med en stor gaffel dyppet i sukker.
- 3Stek i 8 til 10 minutter i forvarmet ovn. La kakene avkjøles på bakeplaten i 5 minutter før de overføres til en rist for å avkjøles helt.