
Olivebrød
Lær hvordan du lager deilig olivenbrød med enkel oppskrift. Perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør. Enkelt og smakfullt bakverk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle løses gjæren opp i det varme vannet. Tilsett 1/2 kopp olivenolje, vin og timian i bollen, og rør deretter for å blande. Sikt melet og saltet sammen, og tilsett det i gjærblandingen, og rør for å blande. Elt deigen til den er glatt, og tilsett deretter olivene og bland godt. Dekk bollen til, og la deigen heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, omtrent 1 time. Form deigen til ønsket form (f.eks. brød, rundstykke osv.) og la den heve igjen.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. Pensle deigen med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, og stek i ca. 30 minutter, eller til en gyllen skorpe har dannet seg.
- 44. Skjær i ønsket størrelse og server varm.