Olivebrød

Olivebrød

Lær hvordan du lager deilig olivenbrød med enkel oppskrift. Perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør. Enkelt og smakfullt bakverk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 spiseskjeer tørrgjær
  • 2. 1 1/2 kopper varmt vann
  • 3. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer hvitvin
  • 5. 2 spiseskjeer ferske timianblader, hakket
  • 6. 8 3/4 kopper pluss 1 spiseskje hvetemel
  • 7. 1 spiseskje salt
  • 8. 10 1/2 unser svarte og grønne oliven, uten stein

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle løses gjæren opp i det varme vannet. Tilsett 1/2 kopp olivenolje, vin og timian i bollen, og rør deretter for å blande. Sikt melet og saltet sammen, og tilsett det i gjærblandingen, og rør for å blande. Elt deigen til den er glatt, og tilsett deretter olivene og bland godt. Dekk bollen til, og la deigen heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, omtrent 1 time. Form deigen til ønsket form (f.eks. brød, rundstykke osv.) og la den heve igjen.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. Pensle deigen med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, og stek i ca. 30 minutter, eller til en gyllen skorpe har dannet seg.
  4. 44. Skjær i ønsket størrelse og server varm.