
Brioche-doughnut
Lær å lage deilige brioche doughnuts med denne enkle oppskriften. Perfekt til helgens frokost eller som søt snack. Enkel å følge steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: smultringkutter
- 22. For å lage brioche-donuts: Hell den varme melken i en blandebolle (en elektrisk mikser fungerer best for denne oppskriften—så hvis du har en, legg melken i miksebollen). Strø gjøren over den varme melken og la den løse seg opp. Visp 1 egg og 1 kopp av melet inn i gjærblandingen. Når deigen er glatt, strø over ytterligere 1 kopp mel. La deigen heve på et lunt sted til toppen av melet krakelerer, omtrent 30 minutter.
- 33. Lett pisk de resterende 4 eggene. Deretter, bruk enten el-mikser med eltekrok på middels hastighet eller en tresleiv, arbeid eggene inn i deigen. Når deigen er glatt, tilsett sukker, salt og resten av de 1 1/2 koppene melet, alt på en gang. Hvis du bruker mikser, start på lav hastighet og øk gradvis til medium etter hvert som deigen samler seg, og elt i minst 15 til 20 minutter. Hvis du ikke har mikser, hell deigen ut på en ren, melet arbeidsflate og elt til den er glatt, elastisk og ikke lenger klissete. (Ikke vær bekymret hvis deigen virker for våt. Den vil bli fastere og få en fin, myk og elastisk konsistens.) Når deigen er godt blandet, tilsett smøret og elt i ytterligere 10 til 15 minutter.
- 44. Dekk deigen med et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, omtrent 2 timer. Strekk deigen forsiktig for å slippe ut noe av den fangede gassen og for å fordele gjæren jevnt. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet over natten.
- 55. Ta deigen ut på en melet arbeidsflate. Strekk den forsiktig ut til en rektangel, og kjevle den deretter ut til ca. 2 cm tykkelse. Bruk en smultringkutter til å kutte ut donuts. Overfør donutsene til en