
Victoria Sponge
Lær hvordan du lager den perfekte victoria sponge med denne enkle oppskriften. Perfekt til kakebordet og enkel å lage for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en rund kakeform på 23 cm i diameter, og legg bakepapir i bunnen.
- 22. I en kjøkkenmaskin utstyrt med en flatpisker (eller med en håndmikser), pisk smøret til det er lyst og luftig. Tilsett sukkeret og pisk godt. Tilsett eggene, vaniljen og saltet, og fortsett å piske, av og til skrapende ned i bollen med en slikkepott. Vend inn det siktede melet og hell røren i den forberedte kakeformen. Stek til den er gyllenbrun og fast i midten, ca. 25 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist. Vend ut kaken av formen, og bruk en serrert kniv til å dele kaken horisontalt i to lag.
- 33. For å lage Victoria Sponge-smørbrød: Dryss melis på kjevle og arbeidsflate, og kjevle marcipanen til en skive som er omtrent like stor som kaken. Bruk en kniv til å trimme marcipanen slik at den passer nøyaktig rundt kaken. Smør et tynt lag med bringebærsyltetøy på den ene siden av hvert kakebunnlag. Legg marcipanen mellom de to lagene med syltetøyde kaker, slik at den ligger mellom dem. Trykk lagene forsiktig sammen, og del kaken i kiler før servering. Dryss rikelig med melis over kakekvilene før servering.