ChocoChunky bananbrød

ChocoChunky bananbrød

oppskrift på chocoChunky bananbrød med rikelig sjokolade, perfekt som frokost eller snacks. enkelt å lage og smakfullt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 6 unser bittersøt sjokolade, hakket for smelting
  • 2. 1 ½ kopper hvetemel
  • 3. ¾ teskje natron
  • 4. ¼ teskje bakepulver
  • 5. ¼ teskje malt kanel
  • 6. En klype malt nellik
  • 7. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 8. 3 kopper modne bananer, i terninger (omtrent 4 bananer)
  • 9. ¹/ₓ kopp kulturmelk, romtemperert
  • 10. ½ kopp (1 stang) usaltet smør, myknet
  • 11. 1 kopp sukker
  • 12. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 13. 1 stort egg, romtemperert

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm til 175 grader Celsius. Smør og mel en 23 x 13 x 7,5 cm stor brødform.
  2. 22. Ha sjokoladen i en varmebestandig bolle. Kok opp en kjele med omtrent en tomme vann og la det småkoke på lav varme. Sett bollen oppå kjelen (uten at den berører vannet). Rør av og til til sjokoladen er smeltet og glatt. Hold den varm.
  3. 33. Sikt mel, natron, bakepulver, kanel og nellik i en middels stor bolle. Rør inn vanilje og halvparten av bananene i kulturmelken.
  4. 44. Pisk smør og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Mens du pisker, tilsett oljen i en tynn stråle og pisk til den er innarbeidet. Rør inn egget.
  5. 55. Mens du pisker, tilsett melet i tre omganger, vekselvis med kulturmelken i to omganger, begynn og avslutt med melet. (Skrap sidene av bollen mellom tilsetningene, om nødvendig). Vend inn de resterende bananene. Rør forsiktig inn den smeltede sjokoladen slik at det blir et marmorerte mønster. Fordel røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 minutter. Avkjøl i formen på en rist før du tar den ut av formen og skjærer i skiver.